Τελευταία Νέα
Διεθνή

Von der Leyen (Κομισιόν): Αυτές οι κυρώσεις δεν θα είναι οι τελευταίες για τη Ρωσία - Πρέπει να δούμε και το πετρέλαιο

Von der Leyen (Κομισιόν): Αυτές οι κυρώσεις δεν θα είναι οι τελευταίες για τη Ρωσία - Πρέπει να δούμε και το πετρέλαιο

Η πρόεδρος της Κομισιόν υποστήριξε ότι πρέπει να ενταθεί η πίεση προς τον Ρώσο πρόεδρο

Σχετικά Άρθρα
Κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο έβαλε στο τραπέζι η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή του πολέμου πρέπει να αυξήσουμε την πίεση στον (Ρώσο πρόεδρο, Vladimir) Putin γι'αυτό προτείνουμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τις κυρώσεις», σημείωσε η von der Leyen. Επίσης, προσέθεσε ότι οι κυρώσεις είναι σκληρές για να μειώνουν τις πολιτικές και οικονομικές επιλογές του Κρεμλίνου και «έξυπνες γιατί επηρεάζουν τη Ρωσία πιο πολύ από ό,τι εμάς», ενώ επεσήμανε ότι δεν πρόκειται για τις τελευταίες κυρώσεις.
«Τώρα απαγορεύουμε τον άνθρακα. Αλλά τώρα πρέπει να δούμε το πετρέλαιο και πρέπει να δούμε τα έσοδα που λαμβάνει η Ρωσία από τα ορυκτά καύσιμα» σημείωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.
Η ίδια υπογράμμισε ότι, περισσότερο από ποτέ, η Ευρώπη στέκεται σθεναρά στο πλευρό της Ουκρανίας και συμπλήρωσε ότι «είμαστε στο πλευρό των εκατομμυρίων που διαφεύγουν από τους εισβολείς. Θα κάνουμε τα πάντα για να διαβεβαιώσουμε ότι μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια. Αυτό είναι το μήνυμα το οποίο ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Josep Borrell, και εγώ θα μεταφέρουμε στον πρόεδρο Zelensky όταν θα επισκεφθούμε το Κίεβο στο τέλος της εβδομάδας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης