Τελευταία Νέα
Ενέργεια

O Biden θα αποδεσμεύσει ένα εκατ. βαρέλια πετρελαίου την ημέρα - Το brent -5% στα 105 δολ.

O Biden θα αποδεσμεύσει ένα εκατ. βαρέλια πετρελαίου την ημέρα - Το brent -5% στα 105 δολ.
Η κυβέρνηση Biden εξετάζει ακόμη το ενδεχόμενο να άρει προσωρινά τους περιορισμούς στις θερινές πωλήσεις μιγμάτων βενζίνης-αιθανόλης
Σχετικά Άρθρα
Το ενδεχόμενο να αποδεσμεύσει ένα εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου την ημέρα για μήνες από το στρατηγικό της απόθεμα εξετάζει η αμερικανική κυβέρνηση, ανέφεραν πηγές από την Ουάσινγκτον, με σκοπό να υποχωρήσουν οι τιμές των καυσίμων.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden αναμένεται να αναφερθεί εντός της ημέρας στις ενέργειες της κυβέρνησής του για την ενέργεια, όπως ανήγγειλε ο Λευκός Οίκος, καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι κυρώσεις στη Μόσχα είναι ανάμεσα στους βασικούς παράγοντες που ωθούν προς τα πάνω την τιμή του πετρελαίου.
Η Ρωσία συγκαταλέγεται στους βασικούς παραγωγούς πετρελαίου σε διεθνή κλίμακα, καθώς συνεισφέρει το 10% της ποσότητας που διατίθεται παγκοσμίως.
Όμως οι κυρώσεις και οι δισταγμοί των επενδυτών αναμένεται να μειώσουν κατά περίπου τρία εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα την ποσότητα ρωσικού πετρελαίου στην αγορά από τον Απρίλιο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (ΙΕΑ).
Οι πηγές δεν διευκρίνισαν για πόσο καιρό σχεδιάζεται να διαρκέσει η διάθεση ενός εκατομμυρίου βαρελιών αργού την ημέρα στην αγορά από το στρατηγικό απόθεμα.
Την Παρασκευή, αμερικανική πηγή ανέφερε ότι η κυβέρνηση Biden εξετάζει το ενδεχόμενο να αποδεσμεύσει νέα ποσότητα αργού από το στρατηγικό απόθεμα για να συμβάλει στη σταθεροποίηση της παγκόσμιας αγοράς ενέργειας.
Εάν προχωρήσει, ενδέχεται να πρόκειται ποσότητα από τα 30 εκατ. βαρέλια που διέθεσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Στόχος να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων

Η κυβέρνηση Biden εξετάζει ακόμη το ενδεχόμενο να άρει προσωρινά τους περιορισμούς στις θερινές πωλήσεις μιγμάτων βενζίνης-αιθανόλης για να μειωθεί η τιμή των καυσίμων, σύμφωνα με τρεις πηγές.
Η χρήση περισσότερης αιθανόλης θα μπορούσε να συμβάλει να μειωθούν οι τιμές, καθώς το καύσιμο αυτό, που παράγεται από το καλαμπόκι, είναι επί του παρόντος φθηνότερο από τη βενζίνη.
Εξάλλου, την Παρασκευή οι χώρες μέλη του ΙΕΑ θα συζητήσουν την πιθανή αποδέσμευση ποσότητας πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματά τους.

«Βουτιά» 5% για το brent στα 105,69 δολ.

Οι πληροφορίες για την αμερικανική παρέμβαση στην αγορά πετρελαίου έχουν οδηγήσει τις τιμές σε πτώση άνω του 5%.
Το πετρέλαιο τύπου brent υποχωρεί 5,16% στα 105,69 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό σημειώνει απώλειες 5,94% στα 101,42 δολ. το βαρέλι.

oil1.JPG

oil2.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης