Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τηλεφωνική συνομιλία Biden – Zelensky, συζήτησαν πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Τηλεφωνική συνομιλία Biden – Zelensky, συζήτησαν πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
Το τηλεφώνημα διήρκησε μία ώρα και στη συζήτηση τέθηκε και το ενδεχόμενο για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden συζήτησε σήμερα με τον Ουκρανό ομόλογό του Volodymyr Zelensky τις «πρόσθετες» στρατιωτικές δυνατότητες που απαιτούνται για να βοηθηθεί ο ουκρανικός στρατός «να υπερασπιστεί τη χώρα του», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν πώς οι ΗΠΑ εργάζονται μέρα νύχτα για να ικανοποιήσουν τα βασικά αιτήματα της Ουκρανίας για βοήθεια σε ζητήματα ασφαλείας» καθώς και «τις επίμονες προσπάθειες που καταβάλλουν οι ΗΠΑ με τους συμμάχους και τους εταίρους τους για να εντοπίσουν πρόσθετες δυνατότητες για να βοηθήσουν τον ουκρανικό στρατό να υπερασπιστεί τη χώρα του », ανέφερε η αμερικανική προεδρία μετά από κλήση μεταξύ των δύο προέδρων.
Ο Zelensky, σε ανάρτησή του στο twitter, ανέφερε ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας μίας ώρας με τον Biden συζήτησε για συγκεκριμένη αμυντική υποστήριξη.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης ένα νέο πακέτο ενισχυμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, καθώς και οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια προς την Ουκρανία.
Η Ουάσινγκτον σκοπεύει να δώσει στην Ουκρανία 500 εκατ. δολάρια σε άμεση δημοσιονομική βοήθεια, είπε ο Biden στον Ουκρανό ομόλογό του, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Ο Biden εξέτασε επίσης τις κυρώσεις και την ανθρωπιστική βοήθεια που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο Zelensky ενημέρωσε τον αμερικάνο Πρόεδρο για την κατάσταση των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία, συμπλήρωσε η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης