Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πάτρα - Θάνατος τριών παιδιών: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα - Θάνατος τριών παιδιών: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη Ρούλα Πισπιρίγκου
«Μία μεγάλη δόση μπορεί να σκοτώσει σε λίγα λεπτά», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκπομπή ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης.
Σχετικά Άρθρα

Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, Δ. Ελευθεριάνο, κατά της μητέρας των τριών παιδιών στην Πάτρα που βρήκαν τραγικό θάνατο, Ρούλα Πισπιρίγκου.
Η δικογραφία μεταβιβάστηκε στην αρμόδια ανακρίτρια, ενώ έχει εκδοθεί και το σχετικό ένταλμα σύλληψης.
Τα ευρήματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας φαίνεται να ήταν καθοριστικά για να προσδιοριστεί τι ακριβώς έχει συμβεί.
Σύμφωνα με την πάγια διαδικασία, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται πρώτα να οδηγηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ) -όπου ενδεχομένως να βρίσκεται ήδη- και στη συνέχεια, αφού διαβιβαστεί στην Εισαγγελία η δικογραφία, να οδηγηθεί και η ίδια ενώπιον της εισαγγελέως.
Οι εξελίξεις αυτές δρομολογήθηκαν μετά την φαρμακευτική ουσία που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα που δεν περιλαμβανόταν στη φαρμακευτική της αγωγή.
Για τα ευρήματα, ο καθηγητής τοξικολογίας στο ΑΠΘ Νίκος Ράικος ενημέρωσε σχετικά το Εγκλημάτων κατά Ζωής.
Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την έρευνα και την παρέδωσε στον Σωτήρη Μπουζιάνη ο οποίος αναμένεται να συντάξει την πλήρη ιατροδικαστική έκθεση και να την καταθέσει στο Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Ανιχνεύθηκε η ουσία κεταμίνη στο σώμα της Τζωρτζίνας - Δεν έχει διευκρινιστεί η ποσότητα

Πιο αναλτυτικά, μια νέα εξέλιξη ήρθε στο φως της δημοσιότητας με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα, καθώς σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ανιχνεύθηκε η ουσία κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας.
H ουσία που χορηγήθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας φέρεται να είναι η κεταμίνη.
Πρόκειται για ουσία που χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων και σε μικρές ποσότητες για αντικαταθλιπτικά.
Τα επίσημα αποτελέσματα των τοξικολογικών αναμένονται πιθανότατα έως αύριο (31/3), έπειτα από ανάλυση σε εξειδικευμένο εργαστήριο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.
Στην ιατρική η ουσία κεταμίνη χρησιμοποιείται μόνο σε διαδικασίες διασωλήνωσης ή όταν χρησιμοποιείται μία ήπια νάρκωση.
Σύμφωνα με το MEGA, η ουσία κεταμίνη δεν χορηγήθηκε στη Τζωρτζίνα από τη πλευρά των γιατρών.
Αν χορηγηθεί σε μεγάλες δόσεις μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο στους ανθρώπους.
«Μία μεγάλη δόση μπορεί να σκοτώσει σε λίγα λεπτά», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκπομπή ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης.
Το ζήτημα φαίνεται πλέον να είναι αν η συγκεκριμένη ουσία έχει προκαλέσει είτε κάποια παρενέργεια, είτε έχει επιφέρει θάνατο, ενώ αυτή τη στιγμή όπως μεταδίδεται στο ρεπορτάζ, εξετάζεται το πώς χορηγήθηκε η ουσία αυτή στην μικρή Τζωρτζίνα.

Πώς το Ανθρωποκτονιών «ξεκλείδωσε» την υπόθεση

Καταθέσεις που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών από γιατρούς που αναφέρουν ότι ποτέ δεν έδωσαν κάποιο φάρμακο στη μικρή Τζωρτζίνα το οποίο να περιέχει τις ουσίες που βρέθηκαν στην τοξικολογική εξέταση που διενεργήθηκε μετά τον θάνατο του παιδιού ήταν το βασικό στοιχείο που έκανε τους αστυνομικούς να «ξεκλειδώσουν» την υπόθεση του θανάτου του παιδιού από την Πάτρα και να αναμένουν πια και τυπικά το ένταλμα για τη σύλληψη της μητέρας.Ο ιατροδικαστής που ανέλαβε την έρευνα για τις τοξικολογικές εξετάσεις κατέθεσε και εκείνος για τις ουσίες που βρέθηκαν στο σώμα του παιδιού και ήταν τελείως παράταιρες με την ασθένειά του.Οι αρχές κάνουν λόγο για ουσίες που δίνονται για την αντιμετώπιση της βαριάς κατάθλιψης και μια ουσία που χρησιμοποιείται κυρίως σε κτηνιατρικά φάρμακα.
Μόλις ενημερώθηκε για όλα αυτά η εισαγγελέας της Πάτρας έδωσε εντολή στο Ανθρωποκτονιών να προσαχθεί στην Αθήνα η Ρούλα Πισπιρίγκου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης