Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία θα είναι πάντα μέρος του ΟΠΕΚ+ - Ούτε σε 10 χρόνια δεν αντικαθίσταται το πετρέλαιο της

Η Ρωσία θα είναι πάντα μέρος του ΟΠΕΚ+ - Ούτε σε 10 χρόνια δεν αντικαθίσταται το πετρέλαιο της
Τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα... αναγνωρίζουν ότι το ρωσικό πετρέλαιο είναι αναντικατάστατο
Σχετικά Άρθρα
Ο υπουργός Ενέργειας και Υποδομών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επέμεινε ότι η Ρωσία θα είναι πάντα μέρος του ΟΠΕΚ+, ακόμη και όταν οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο θα την αποφεύγουν ως εξαγωγέα πετρελαίου εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.
Μιλώντας στο CNBC σήμερα Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022, ο Suhail Al Mazrouei, πρώην πρόεδρος της πετρελαϊκής συμμαχίας, είπε ότι καμία άλλη χώρα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ενεργειακή παραγωγή της Ρωσίας και υποστήριξε ότι η πολιτική δεν πρέπει να αποσπά την προσοχή από τις προσπάθειες του ομίλου για διαχείριση των αγορών ενέργειας.
«Πάντα, η Ρωσία θα είναι μέρος αυτής της ομάδας και πρέπει να τους σεβαστούμε», είπε στο έκτο ετήσιο Παγκόσμιο Ενεργειακό Φόρουμ του Ατλαντικού Συμβουλίου στο Ντουμπάι.
«Ποιος μπορεί να αντικαταστήσει τη Ρωσία σήμερα;
Δεν μπορώ να σκεφτώ μια χώρα που μπορεί σε ένα χρόνο, δύο, τρία, τέσσερα ή και δέκα χρόνια να αντικαταστήσει 10 εκατομμύρια βαρέλια.
Δεν είναι ρεαλιστικό».
«Ο ΟΠΕΚ+, όταν μας μιλά, πρέπει να μας μιλά συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας», είπε, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις του ομίλου με εισαγωγείς ενέργειας.
Οι ΗΠΑ, η Ευρώπη και η Ιαπωνία κάλεσαν τις χώρες που παράγουν πετρέλαιο να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν τις υψηλές τιμές ρεκόρ εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και των συνεχιζόμενων ελλείψεων εφοδιασμού.
Ωστόσο, ο Al Mazrouei είπε ότι το ρωσικό πετρέλαιο θα διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην επίτευξη αυτού του στόχου.
Τα σχόλια έρχονται καθώς οι δυτικοί σύμμαχοι εκφράζουν ανησυχία ότι οι ρωσικές εισαγωγές ενέργειας συμπληρώνουν έμμεσα το πολεμικό σεντούκι του Προέδρου Vladimir Putin με έσοδα από πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης