Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Abramovich «έχασε την όρασή του για πολλές ώρες» - Δηλητηρίαση με χημικά όπλα βλέπουν οι επιστήμονες

Ο Abramovich «έχασε την όρασή του για πολλές ώρες» - Δηλητηρίαση με χημικά όπλα βλέπουν οι επιστήμονες
Τα μέλη της διαπραγματευτικής επιτροπής της Ουκρανίας εμφάνισαν συμπτώματα που παραπέμπουν σε δηλητηρίαση με χημικά όπλα
Σχετικά Άρθρα

Νέες αποκαλύψεις για την φερόμενη δηλητηρίαση του Ρώσου ολιγάρχη Roman Abramovich βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά την σοκαριστική αποκάλυψη της Wall Street Journal.
Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος του Guardian, με ανάρτησή του στο Twiter είπε πως πηγή με άμεση γνώση μόλις επιβεβαίωσε τις αναφορές της WSJ ότι ο ρώσος ολιγάρχης εμφάνισε συμπτώματα δηλητηρίασης.
Ωστόσο, έδωσε και νέες πληροφορίες για την υπόθεση, αποκαλύπτοντας πως ο Roman Abramovich «έχασε την όρασή του για αρκετές ώρες και νοσηλεύτηκε στην Τουρκία».

Δηλητηρίαση με χημικά όπλα;

Παράλληλα, όπως αποκαλύπτει η ομάδα ερευνητικής δημοσιογραφίας «Bellingcat», πληροφορίες τις οποίες αναδημοσιεύει και ο Guardian, η δηλητηρίαση συνέβη το βράδυ 3ης προς 4η Μαρτίου.
Τα μέλη της διαπραγματευτικής επιτροπής της Ουκρανίας εμφάνισαν συμπτώματα που παραπέμπουν σε δηλητηρίαση με χημικά όπλα.

Όπως αναφέρει το «Bellingcat», με βάση τις εξ αποστάσεως και τις επιτόπιες εξετάσεις, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα συμπτώματα είναι πιθανότατα αποτέλεσμα διεθνούς δηλητηρίασης με απροσδιόριστο χημικό όπλο.

Τα θύματα δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν ποιος θα μπορούσε να έχει συμφέρον από μια επίθεση.

Τα συμπτώματα της δηλητηρίασης τα παρουσίασαν τρεις άνδρες που είχαν βρεθεί στις διαπραγματεύσεις, οι οποίοι σύμφωνα με τους Βρετανούς: «είχαν καταναλώσει μόνο σοκολάτα και νερό τις ώρες πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα. Ένα τέταρτο μέλος που τα κατανάλωσε επίσης δεν παρουσίασε συμπτώματα».

Η κατάσταση του Αμπράμοβιτς, στη συνέχεια βελτιώθηκε και αργότερα επέστρεψε στο Κίεβο για να λάβει μέρος σε έναν άλλο γύρο διαπραγματεύσεων.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης