Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σπάει το embargo: H Ινδία θα αγοράζει άνθρακα από τη Ρωσία και θα πληρώνει σε ρούβλια

Σπάει το embargo: H Ινδία θα αγοράζει άνθρακα από τη Ρωσία και θα πληρώνει σε ρούβλια
«Κινούμαστε προς την κατεύθυνση της εισαγωγής άνθρακα οπτανθρακοποίησης από τη Ρωσία», δήλωσε ο υπουργός Χάλυβα Ramchandra Prasad Singh
Σχετικά Άρθρα

Η Ινδία αναμένεται να αποφασίσει τη συνέχιση της εισαγωγής άνθρακα οπτανθρακοποίησης (κωκ) από τη Ρωσία, τόνισε ο υπουργός Χάλυβα σε δήλωση που φαίνεται να αντικρούει την παγκόσμια τάση για αποφυγή συνεργασιών με τη Μόσχα εξαιτίας την εισβολή της στην Ουκρανία, όπως επισημαίνει το Reuters σε δημοσίευμά του την Κυριακή 27 Μαρτίου 2021.

Διπλασιασμός των εισαγωγών 

«Κινούμαστε προς την κατεύθυνση της εισαγωγής άνθρακα οπτανθρακοποίησης από τη Ρωσία», δήλωσε ο Ramchandra Prasad Singh σε συνέδριο στο Νέο Δελχί.
Η Ινδία σχεδιάζει να διπλασιάσει τις εισαγωγές ρωσικού άνθρακα οπτανθρακοποίησης, ένα βασικό συστατικό για την παραγωγή χάλυβα, είπε ο υπουργός. Είπε ότι η χώρα είχε εισαγάγει 4,5 εκατομμύρια τόνους, χωρίς να προσδιορίσει την περίοδο στην οποία αναφερόταν.

Οι κυρώσεις

Υπενθυμίζεται ότι οι δυτικές χώρες και η Ιαπωνία έχουν επιβάλει απροσδόκητα βαριές κυρώσεις στη ρωσική κυβέρνηση  και σε άτομα που συνδέονται με το καθεστώς.
Η Ινδία, ένας σημαντικός αγοραστής ρωσικών αγαθών από εμπορεύματα έως όπλα, απείχε από πολλές βασικές ψηφοφορίες των Ηνωμένων Εθνών που καταδικάζουν την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου.

Οι προμήθειες 

Οι «ομαλές προμήθειες» από τη Ρωσία άνθρακα οπτανθρακοποίησης έχουν επηρεαστεί, είπε ο Singh, σε μια προφανή αναφορά στον πόλεμο.
Δεν έδωσε όμως περισσότερες λεπτομέρειες.
Τα πλοία που μεταφέρουν τουλάχιστον 1,06 εκατ. τόνους άνθρακα οπτανθρακοποίησης, που χρησιμοποιείται κυρίως για τη χαλυβουργία και θερμικό άνθρακα που χρησιμοποιείται κυρίως για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, πρόκειται να παραδώσουν το καύσιμο στα λιμάνια της Ινδίας αυτόν τον μήνα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα από τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας συμβούλων Kpler.

Η έκτη μεγαλύτερη εξαγωγική χώρα

Η Ρωσία, που είναι τυπικά ο έκτος μεγαλύτερος προμηθευτής οπτάνθρακα και θερμικού άνθρακα της Ινδίας, θα μπορούσε να αρχίσει να προσφέρει πιο ανταγωνιστικές τιμές σε Κινέζους και Ινδούς αγοραστές, καθώς οι Ευρωπαίοι και άλλοι πελάτες απορρίπτουν τη Ρωσία λόγω κυρώσεων, λένε οι διαπραγματευτές στην αγορά εμπορευμάτων.
Το εμπόριο θα μπορούσε επίσης να ενισχυθεί από μια συμφωνία διαπραγμάτευσης σε ρούβλια, σημείωσαν προβλεποντας τις αποφάσεις της ρωσικές κυβέρνησης .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης