Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση Αμερικανού διπλωμάτη στον Biden για την «αλλαγή καθεστώτος» στη Ρωσία: Έκανε μία επικίνδυνη κατάσταση, ακόμα πιο επικίνδυνη

Επίθεση Αμερικανού διπλωμάτη στον Biden για την «αλλαγή καθεστώτος» στη Ρωσία: Έκανε μία επικίνδυνη κατάσταση, ακόμα πιο επικίνδυνη
Ο βετεράνος διπλωμάτης των ΗΠΑ, Richard Haas επέκρινε τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος το Σάββατο (26/3/2022) δήλωσε ότι ο Vladimir Putin «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία»
Σχετικά Άρθρα

Σκληρή επίθεση στον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden εξαπολύει Αμερικανός πρώην διπλωμάτης για τη δήλωσή του περί αλλαγής; καθεστώτος στη Ρωσία σημειώνοντας ότι τέτοια σχόλια κάνουν την κατάσταση «πιο επικίνδυνη».
Ο βετεράνος διπλωμάτης των ΗΠΑ, Richard Haass επέκρινε τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος το Σάββατο (26/3/2022) δήλωσε ότι ο Vladimir Putin «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία».
Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ, είπε ότι ο Biden «έκανε μια δύσκολη κατάσταση πιο δύσκολη και μια επικίνδυνη κατάσταση πιο επικίνδυνη».
Πρόσθεσε δε ότι «αυτό είναι προφανές. Λιγότερο προφανές είναι πώς να αναιρέσετε τη ζημιά, αλλά προτείνω στους επικεφαλής βοηθούς του να επικοινωνήσουν με τους ομολόγους τους και να καταστήσουν σαφές ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν αυτή τη ρωσική κυβέρνηση».

hass.JPG
Η ομιλία που άναψε φωτιές

Υπενθυμίζεται πως ο Αμερικανός πρόεδροςτόνισε σε ομιλία του στη Βαρσοβία το απόγευμα του Σαββάτου (26/3/2022) ότι η μάχη «μεταξύ της δημοκρατίας και της απολυταρχίας» θα είναι μακρά και ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται «στο πλευρό» της Ουκρανίας.
«Αυτή η μάχη δεν θα κερδηθεί σε λίγες ημέρες ή μήνες. Πρέπει να οπλιστούμε για μια μακρά μάχη ενώπιον μας», είπε ο Biden , κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε στο παλάτι της Βαρσοβίας, προτού διαβεβαιώσει τους Ουκρανούς:
«Βρισκόμαστε στο πλευρό σας», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος,
Αναφερόμενος στον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin, είπε πως δεν πρέπει αυτός ο άνθρωπος να παραμείνει και άλλο στην εξουσία.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladiir Putin δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία και ο πόλεμός του εναντίον της Ουκρανίας αποτελεί μια στρατηγική αποτυχία για τη Μόσχα, δήλωσε o Biden.
O Biden χρησιμοποίησε την εξής φράση: «For God's sake, this man cannot remain in power».
«Θα έχουμε ένα διαφορετικό μέλλον, ένα λαμπρότερο μέλλον, ριζωμένο στη δημοκρατία και τις αρχές, την ελπίδα και το φως, την ευπρέπεια και την αξιοπρέπεια, την ελευθερία, τις δυνατότητες.
«Αυτός ο πόλεμος αποτελεί ήδη μια στρατηγική αποτυχία για τη Ρωσία», συμπλήρωσε ο Biden.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας, που διανύει ήδη τον δεύτερο μήνα του, ένωσε τη Δύση, προσθέτοντας πως το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική συμμαχία, που δεν επιδίωξε ποτέ την πτώση της Ρωσίας.
Επιπλέον, ο Αμερικανός πρόεδρος απευθύνθηκε προς τους Ρώσους, για να τους πει ότι «ο ρωσικός λαός δεν είναι εχθρός μας».
«Επιτρέψτε μου να πως αυτό, εάν μπορείτε να με ακούσετε. Εσείς, ο λαός της Ρωσίας δεν είστε ο εχθρός μας.
Αρνούμαι να πιστέψω ότι αποδέχεστε τη δολοφονία αθώων παιδιών και παππούδων ούτε ότι αποδέχεστε ότι νοσοκομεία, σχολεία, παιδικοί σταθμοί σφυροκοπούνται από ρωσικούς πυραύλους και βόμβες», σημείωσε ο Biden.
Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους επανέλαβε σήμερα ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν να εισέλθουν σε σύγκρουση με τις ρωσικές δυνάμεις, που εισέβαλαν στην Ουκρανία, ωστόσο απηύθυνε μια προειδοποίηση προς τη Μόσχα:
«Μην σκεφτείτε να προχωρήσετε ούτε ένα εκατοστό σε έδαφος του ΝΑΤΟ».

H υπαναχώρηση


Καθώς οι ΗΠΑ αντιλήφθηκαν τη διπλωματική απρέπεια της δήλωσης αλλά και μην επιθυμώντας να κλείσουν όλες τις διπλωματικές οδούς με τη Ρωσία έσοευσαν να … ακυρώσουν τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου.
Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου διευκρίνισε ότι ο πρόεδρος Biden δεν κάλεσε για αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία όταν είπε ότι ο Vladimir Putin «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία», στην ομιλία του στην Πολωνία, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτό που ήθελε να πει ο πρόεδρος ήταν ότι δεν μπορεί να επιτραπεί στον Putin να ασκεί εξουσία στους γείτονές του ή στην περιοχή.
Δεν συζητούσε για την εξουσία του Putin στη Ρωσία ούτε για αλλαγή καθεστώτος».

Kρεμλίνο: Δεν αποφασίζει ο Biden

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα αποφασίσει ποιος θα κυβερνήσει την Ρωσία, ανέφερε το Κρεμλίνο στην πρώτη αντίδραση μετά την δήλωση Biden ότι ο Vladimir Putin δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία.
Πρόκειται για μια δήλωση πρωτοφανή για τα δεδομένα των διπλωματικών σχέσεων καθώς καλεί ευθαρσώς σε αλλαγή καθεστώτος (γι’ αυτό ο Λευκός Οίκος έσπευσε να ανασκευάσει) και ταυτόχρονα απομακρύνει τους όποιους διαύλους για την επίτευξη διπλωματικής λύσης.
«Αυτό δεν είναι κάτι που θα το αποφασίσει ο κ. Biden», δήλωσε σε αυστηρό τόνο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov, προσθέτοντας ότι «αυτό θα είναι επιλογή μόνο του λαού της Ρωσικής Ομοσπονδίας».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης