Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι «big business» των Biden στην Ουκρανία: Πως ο υιός Biden συμμετείχε στην χρηματοδότηση βιολογικών όπλων

Οι «big business» των Biden στην Ουκρανία: Πως ο υιός Biden συμμετείχε στην χρηματοδότηση βιολογικών όπλων

Ο υιός Biden εξασφάλισε χρηματοδότηση και συμβόλαιο εκατομμυρίων για εταιρία που συνεργάζεται με το αμερικανικό ΥΠΑΜ στην κατασκευή βιολογικών όπλων σε ουκρανικό ινστιτούτο βιοτεχνολογίας στα πλαίσια του αμερικανικού προγράμματος κατασκευής όπλων βιολογικού πολέμου

Σχετικά Άρθρα

Ο γιος του Αμερικανού προέδρου Hunter Biden βοήθησε την Metabiota, μια Aμερικανική εταιρία που συνεργάζεται με το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας, να εξασφαλίσει συμβόλαιο εκατομμυρίων δολαρίων από ένα ιντιστούτο στην Ουκρανία, που ερευνά για θανατηφόρους ιούς βιολογικού πολέμου, όπως αναφέρει σε αποκλειστικό δημοσίευμά της η βρετανική Daily Mail.
Η αποκάλυψη προέρχεται από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emails) που βρέθηκαν στον «ξεχασμένο» φορητό υπολογιστή του υιού Biden στο service και εγείρει πολλά ερωτηματικά όχι μόνο για τον ρόλο του υιού του Αμερικανού προέδρου, αλλά και για το μένος του ίδιου προς τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.

Τι αποκαλύπτει η DailyMail – Πως συνδέεται η οικογένεια Biden με τα βιοόπλα στην Ουκρανία;

Ο ισχυρισμός της Ρωσίας ότι ο Hunter Biden ο υιός του σημερινού Προέδρου των ΗΠΑ, βοήθησε στη χρηματοδότηση ενός αμερικανικού στρατιωτικού ερευνητικού προγράμματος «βιοόπλων» στην Ουκρανία είναι τουλάχιστον εν μέρει αληθινός, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της DailyMail.
Ο διοικητής των Ρωσικών Δυνάμεων Πυρηνικής, Βιολογικής και Χημικής Προστασίας, ισχυρίστηκε ότι υπήρχε ένα «σχέδιο αλληλεπίδρασης μεταξύ των κυβερνητικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και των ουκρανικών βιολογικών αντικειμένων» και επεσήμανε τη «χρηματοδότηση τέτοιων δραστηριοτήτων από δομές κοντά στην τρέχουσα ηγεσία των ΗΠΑ, ιδίως το επενδυτικό ταμείο Rosemont Seneca, του οποίου επικεφαλής είναι ο H. Biden».
Ωστόσο, οι ισχυρισμοί χαρακτηρίστηκαν ένα θρασύτατο προπαγανδιστικό τέχνασμα για να δικαιολογηθεί η εισβολή του προέδρου Vladimir Putin στην Ουκρανία και να σπείρουν διχόνοια στις ΗΠΑ

Αλλά τα email και η αλληλογραφία που έχει στη διάθεσή της η DailyMail.com από τον εγκαταλελειμμένο φορητό υπολογιστή του Hunter δείχνουν ότι οι ισχυρισμοί κρύβουν την αλήθεια: δείχνουν ότι ο Hunter βοήθησε στην εξασφάλιση χρηματοδότησης εκατομμυρίων δολαρίων για τη Metabiota, έναν εργολάβο του Υπουργείου Άμυνας που ειδικεύεται στην έρευνα για ασθένειες που προκαλούν πανδημίες.
Παρουσίασε επίσης τη Metabiota σε μια φερόμενη «διεφθαρμένη» ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου, την Burisma, για ένα «επιστημονικό έργο» που περιλαμβάνει πειράματα υψηλού επιπέδου βιοασφάλειας στην Ουκρανία.
Ο γιος του προέδρου και οι συνάδελφοί του επένδυσαν 500.000 δολάρια στη Metabiota μέσω της εταιρείας τους Rosemont Seneca Technology Partners, συγκεντρώνοντας πολλά εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότησης για την εταιρεία από επενδυτικούς κολοσσούς, όπως η  Goldman Sachs.
Αναλυτικότερα...

Η Metabiota και ο... περίεργος στόχος της

Εκ πρώτης όψεως, η Metabiota φαίνεται να είναι μια απλή εταιρεία ιατρικών δεδομένων - ωστόσο ένα email του 2014 από την Αντιπρόεδρό της Mary Guttieri προς τον Hunter περιέγραφε πώς θα μπορούσαν να «διασφαλίσουν την πολιτιστική και οικονομική ανεξαρτησία της Ουκρανίας από τη Ρωσία» - ένας περίεργος στόχος για μια εταιρεία βιοτεχνολογίας την εποχή εκείνη που ο πατέρας του Hunter αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ήταν ο  υπεύθυνος εκ μέρους των ΗΠΑ για την «ανοικοδόμηση» της Ουκρανίας με τη συμμετοχή της κυβέρνησης Obama.
Τα emails και τα στοιχεία των αμυντικών συμβολαίων που εξετάστηκαν από την DailyMail.com υποδηλώνουν ότι ο Hunter διαδραμάτισε εξέχοντα ρόλο στο να διασφαλίσει ότι η Metabiota θα μπορούσε να διεξάγει την έρευνά της για παθογόνους παράγοντες μόλις μερικές εκατοντάδες μίλια από τα σύνορα με τη Ρωσία.
Ο πρώτος γιος βοήθησε στην εξασφάλιση εκατομμυρίων δολαρίων συμβολαίου για τη Metabiota, ώστε να συνεχίσει την έρευνά της σε ιούς που προκαλούν πανδημίες και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως βιολογικά όπλα, σύμφωνα με την Daily Mail, και δεδομένου ότι η Metabiota εργάζεται για λογαριασμό του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας, στη χρηματοδότηση ενός αμερικανικού στρατιωτικού ερευνητικού προγράμματος «βιοόπλων».
1_305.JPG
Τέσσερις ημέρες μετά το email της Guttieri τον Απρίλιο του 2014, το στέλεχος της Burisma Vadym Pozharskyi έγραψε στον Hunter, αποκαλύπτοντας ότι ο γιος του τότε αντιπροέδρου, είχε παρουσιάσει ένα «επιστημονικό έργο» που αφορούσε τις εταιρίες Burisma και Metabiota στην Ουκρανία.
«Παρακαλώ βρείτε μερικά αρχικά σημεία που πρέπει να συζητηθούν για τους σκοπούς της ανάλυσης των δυνατοτήτων αυτού του έργου, «Science Ukraine»», όπως το αποκαλείτε έγραψε ο Pozharskyi.

2_261.JPG

Τα αρχεία κρατικών δαπανών δείχνουν ότι το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας ανέθεσε σύμβαση 18,4 εκατομμυρίων δολαρίων στη Metabiota μεταξύ Φεβρουαρίου 2014 και Νοεμβρίου 2016, εκ των οποίων τα 307.091 δολάρια να προορίζονται για «ερευνητικά έργα της Ουκρανίας».

3_187.JPG
Το ερευνητικό έργο που μετατράπηκε σε έργο εθνικής ασφάλειας

Το έργο μετατράπηκε σε ευθύνη εθνικής ασφάλειας στην Ουκρανία όταν οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στη χώρα τον Φεβρουάριο , σύμφωνα με την Daily Mail
Σκάβοντας βαθύτερα, διαπιστώνουμε ότι ο Metabiota δούλευε υπό την Black & Veatch - έναν εργολάβο άμυνας των ΗΠΑ συνδεδεμένο με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες κατασκεύασαν τα εργαστήρια της Ουκρανίας που ανέλυαν και πειραματίζονταν με βιοόπλα και θανατηφόρες ασθένειες.
Αρχές Μαρτίου Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν το Κογκρέσο ότι «οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να επιδιώκουν να αποκτήσουν τον έλεγχο» αυτών των «βιολογικών ερευνητικών εγκαταστάσεων», προκαλώντας φόβους ότι θανατηφόρα και ακόμη και κατασκευασμένα παθογόνα θα μπορούσαν να πέσουν στα χέρια των Ρώσων.

Οι επενδύσεις του Hunter σε εταιρίες με προοπτικές μεγάλων κερδών

Ο Hunter και οι συνάδελφοί του στην επενδυτική του εταιρεία Rosemont Seneca Technology Partners (RSTP) συγκέντρωναν τακτικά, εκατομμύρια δολάρια για εταιρείες τεχνολογίας, ελπίζοντας ότι οι εταιρείες θα απογειωθούν και θα κάνουν περιουσίες.
Η Metabiota ήταν μία από αυτές τις εταιρείες.
Τα email μεταξύ του Hunter και των συναδέλφων του συζητούσαν με ενθουσιασμό πώς η παρακολούθηση των ιατρικών δεδομένων από την εταιρεία θα μπορούσε να γίνει ουσιαστικό εργαλείο για τις κυβερνήσεις και τις εταιρείες που θέλουν να εντοπίσουν κρούσματα μολυσματικών ασθενειών σημειώνει η Daily Mail.
Ο Hunter και οι φίλοι επένδυσαν 500.000 δολάρια στη Metabiota μέσω της Rosemont Seneca Technology Partners - και συγκέντρωσαν αρκετά εκατομμύρια μέσω διαφόρων επενδυτικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs.
Στην Ουκρανία, ο νεότερος Biden συμμετείχε πιο στενά στις δραστηριότητες της Metabiota - για τις οποίες καυχιόταν στους επενδυτές.
Ο Hunter και ο συνεργάτης του Eric Schwerin συζήτησαν ακόμη και τη στέγαση της Metabiota στον χώρο του γραφείου τους, αποκαλύπτουν τα email του Απριλίου 2014.
6_99.JPG
7_73.JPG
Προτεραιότητα για τις ΗΠΑ στο έργο των ουκρανικών βιολογικών εργαστηρίων ήταν η μελέτη ενός ιδιαίτερα επικίνδυνου παθογόνου άνθρακα

Το επενδυτικό ταμείο Rosemont Seneca του Hunter Biden, χρηματοδότησε το στρατιωτικό βιολογικό πρόγραμμα του Πενταγώνου στην Ουκρανία, επιβεβαίωσε προ ημερών και ο Igor Kirillov, επικεφαλής των δυνάμεων ραδιενέργειας, χημικής και βιολογικής άμυνας των Ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
Σύμφωνα με τα έγγραφα, στα οποία έχει πρόσβαση ο ρωσικός στρατός, αποκαλύπτεται το μοτίβο της σχέσης μεταξύ κυβερνητικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και των ουκρανικών βιολογικών φορέων, ισχυρίστηκε ο αντιστράτηγος.
Ταυτόχρονα, υπάρχει στενή σχέση μεταξύ του Fund (Rosemont Seneca) και βασικών εργολάβων του αμερικανικού στρατού, συμπεριλαμβανομένης της Metabiota, η οποία, μαζί με την Black and Veach, είναι ο κύριος προμηθευτής εξοπλισμού για τα βιοεργαστήρια του Πενταγώνου σε όλο τον κόσμο, πρόσθεσε ο Kirillov.
Τόνισε ότι το επενδυτικό ταμείο του Hunter Biden διαθέτει πόρους ύψους τουλάχιστον 2,4 δισεκ. δολ. 
(Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δημοσίευσε την Πέμπτη 24/3, ένα διάγραμμα με βέλη που συνδέουν τον Biden, τον Sorros και το Δημοκρατικό Κόμμα με τα ουκρανικά βιοεργαστήρια.)
5_112.JPG
Η συμμετοχή Soros

Η κλίμακα του προγράμματος είναι εντυπωσιακή: Εκτός από το στρατιωτικό τμήμα, στην υλοποίηση των βιολογικών προγραμμάτων συμμετέχουν άμεσα η Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ, το Ίδρυμα Τζορτζ Σόρος και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
Η επιστημονική εποπτεία πραγματοποιείται από κορυφαίους ερευνητικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Εργαστηρίου του Λος Άλαμος, το οποίο αναπτύσσει πυρηνικά όπλα, τόνισε ο αντιστράτηγος. 
Το Υπουργείο Άμυνας  της Ρωσίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεραιότητα για τις ΗΠΑ στο έργο των ουκρανικών βιολογικών εργαστηρίων ήταν η μελέτη ενός ιδιαίτερα επικίνδυνου παθογόνου άνθρακα.
Στο εξωτερικό δεν εξήχθησαν μόνο δείγματα ιστών και ορός ανθρώπινου αίματος, αλλά και επικίνδυνα παθογόνα.
Έτσι, περισσότερα από 10.000 δείγματα στάλθηκαν στο κέντρο Lugar στη Γεωργία.
Οι αποδέκτες περιελάμβαναν επίσης εργαστήρια αναφοράς στη Βρετανία και το Ινστιτούτο Löffler στη Γερμανία.
Ο Kirillov σημείωσε ότι η εξαγωγή παθογόνων παραγόντων από την Ουκρανία στο εξωτερικό δημιούργησε τον κίνδυνο διαρροών «ευαίσθητων γενετικών πληροφοριών», καθώς και απειλές για τη βιολογική ασφάλεια όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για εκείνες τις περιοχές όπου μεταφέρθηκαν τα δείγματα.

www.bankingnews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης