Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Οι Ρώσοι ολιγάρχες είναι ευπρόσδεκτοι στην Τουρκία

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Οι Ρώσοι ολιγάρχες είναι ευπρόσδεκτοι στην Τουρκία
Εάν οι Ρώσοι ολιγάρχες ή οποιοσδήποτε Ρώσος πολίτης θέλει να επισκεφθεί την Τουρκία, φυσικά και μπορεί, δήλωσε ο Cavusoglu
Σχετικά Άρθρα

Οι Ρώσοι ολιγάρχες είναι ευπρόσδεκτοι στην Τουρκία, εφόσον συμμορφώνονται με το διεθνές δίκαιο, προκειμένου να προβούν σε επιχειρηματικές συναλλαγές, δήλωσε σήμερα Σάββατο 26/3 ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu, σύμφωνα με το Reuters.
Η Τουρκία έχει επικρίνει έντονα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά αντιτίθεται στις κυρώσεις που επέβαλαν οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ.
"Εάν οι Ρώσοι ολιγάρχες ή οποιοσδήποτε Ρώσος πολίτης θέλει να επισκεφθεί την Τουρκία, φυσικά και μπορεί", δήλωσε ο Cavusoglu απαντώντας σε ερώτηση στο διεθνές συνέδριο Doha Forum.
"Αν εννοείτε αν αυτοί οι ολιγάρχες μπορούν να προβούν σε οποιαδήποτε επιχειρηματική συναλλαγή στην Τουρκία, τότε φυσικά αν είναι νόμιμο και δεν αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο, θα το εξετάσω", είπε και πρόσθεσε: "Εάν είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο, τότε αυτό είναι μια άλλη ιστορία".
Δύο superyachts που συνδέονται με τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Roman Abramovic έχουν ελλιμενιστεί σε τουρκικά θέρετρα.
Οι δυτικές κυβερνήσεις έχουν στοχοποιήσει τον Abramovic και αρκετούς άλλους Ρώσους ολιγάρχες με κυρώσεις, καθώς προσπαθούν να απομονώσουν τον πρόεδρο Vladimri Putin και τους συμμάχους του για την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Erdogan:  Αποκλίνουσες θέσεις Ρωσίας - Ουκρανίας

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Tayip Erdogan δήλωσε ότι ενώ Μόσχα και Κίεβο συμφωνούν σε σειρά τεχνικών ζητημάτων στις μεταξύ τους ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, συνεχίζουν να έχουν αποκλίνουσες θέσεις για εδαφικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα το καθεστώς της Κριμαίας.
Μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου από τις Βρυξέλλες, όπου βρέθηκε για τη σύνοδο του NATO, ο κ. Erdogan τόνισε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται από τη συμμαχία δεν πρέπει να γίνουν αντιληπτές ως απειλή για τη Ρωσία ή για οποιαδήποτε τρίτη χώρα, αλλά πρέπει να γίνουν κατανοητές ως «μέτρα αποτροπής».
Η Τουρκία, χώρα-μέλος του NATO, διατηρεί θαλάσσια σύνορα στη Μαύρη Θάλασσα τόσο με την Ουκρανία όσο και με τη Ρωσία, καθώς και καλές σχέσεις και με τις δύο χώρες, οπότε έχει προσφερθεί να μεσολαβήσει για μια
διπλωματική λύση ώστε να λήξει ο πόλεμος μεταξύ τους, είπε.
Βασικός στόχος της Άγκυρας, σύμφωνα με τον κ. Erdogan, είναι οι ομόλογοί του της Ρωσίας και της Ουκρανίας, Vladimir Putin και Volodymyr Zelensky, να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να διαπραγματευτούν απευθείας.
Ο Tayip Erdogan ζήτησε εξάλλου από τους συμμάχους του στο NATO να σταματήσουν κάθε εμπάργκο σε πωλήσεις αμυντικού υλικού στην Τουρκία, η οποία έχει πληγεί από αμερικανικές κυρώσεις από το 2020, λόγω της αγοράς του ρωσικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-400 από την Άγκυρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης