Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ε.Ε. ανησυχεί για προμήθεια τεχνολογικού υλικού από την Κίνα στη Ρωσία

Η Ε.Ε. ανησυχεί για προμήθεια τεχνολογικού υλικού από την Κίνα στη Ρωσία
Η πιθανή επιρροή της Κίνας στην κατάσταση στην Ουκρανία ήταν κεντρικό θέμα των συζητήσεων στις Βρυξέλλες
Σχετικά Άρθρα

Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποψιάζονται ότι η Κίνα μπορεί να είναι έτοιμη να προμηθεύσει ημιαγωγούς και άλλο τεχνολογικό υλικό στη Ρωσία ως μέρος μιας προσπάθειας να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις των κυρώσεων που επιβλήθηκαν για την εισβολή στην Ουκρανία.
Η Ε.Ε. ανησυχεί ότι η Κίνα είναι έτοιμη να βοηθήσει την κυβέρνηση του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin να αντιμετωπίσει τις οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλει μαζί με τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιαπωνία, με ιδιαίτερη έμφαση στη διαθεσιμότητα εξαρτημάτων υψηλής τεχνολογίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν επίσης προειδοποιήσει ότι το Πεκίνο μπορεί να παράσχει βοήθεια στον Putin και η πιθανή επιρροή της Κίνας στην κατάσταση στην Ουκρανία ήταν κεντρικό θέμα στις συζητήσεις την Πέμπτη μεταξύ του προέδρου Joe Biden και των συμμάχων του από το ΝΑΤΟ, το G7 και την ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ υπήρξε ευρεία συναίνεση ότι οι σύμμαχοι θα έπρεπε να αποτρέψουν την Κίνα από το να πλησιάσει πολύ τη Ρωσία, αλλά δεν υπήρξε συμφωνία για το πώς θα το επιτύχουν αυτό.
Το Πεκίνο και η Μόσχα αρνήθηκαν ότι υποβλήθηκαν ή έγιναν δεκτά οποιαδήποτε αιτήματα για βοήθεια.
Ο Biden είπε ότι οι ηγέτες συζήτησαν τη δημιουργία ενός οργανισμού που θα παρακολουθεί τις παραβιάσεις των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και άλλους εταίρους κατά της Ρωσίας, αφού σημείωσε ότι έχει ξεκαθαριστεί ότι η Κίνα θα υποστεί συνέπειες εάν βοηθήσει τον πόλεμο του Κρεμλίνου κατά της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο