Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σαρηγιάννης: Κορύφωση covid έως τις 28/3 – Στα 2.000 τα κρούσματα το Πάσχα

Σαρηγιάννης: Κορύφωση covid έως τις 28/3 – Στα 2.000 τα κρούσματα το Πάσχα
Οι θάνατοι μπορεί να κάνουν μια πολύ μικρή και πολύ ελεγχόμενη αύξηση είπε ο κ.Σαρηγιάννης
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως η πανδημία του κορωνοϊού θα κορυφωθεί την ερχόμενη Δευτέρα 28/3 και ότι από τις αρχές Απριλίου θα αρχίσει η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων διατύπωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δ. Σαρηγιάννης.
«Αυτήν τη στιγμή σαν μέσο όρο εβδομαδιαίο είμαστε στα 21.616 κρούσματα.
Αυτό μπορεί να ανεβεί στις 23.000 ή 23.500.
Αλλά μιλάμε για λίγες μέρες, την Δευτέρα θα έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και μετά θα αρχίσουμε να βλέπουμε αρχικά μία μικρή και μετά μια πιο σοβαρή αποκλιμάκωση» υποστήριξε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Σαρηγιάννης, ο οποίος αναφερόμενος στους «σκληρούς δείκτες», τόνισε ότι «υπάρχει μια υστέρηση που περιμένουμε να συνεχιστεί λίγο ακόμα, γιατί ακριβώς συνεχίζεται και η αύξηση στις νοσηλείες».
«Οι θάνατοι μπορεί να κάνουν μια πολύ μικρή αύξηση, πολύ ελεγχόμενη, δεν θα ξεφύγουμε σε αριθμό θανάτων από αυτόν που έχουμε τώρα» επισήμανε ο κ.Σαρηγιάννης.

Στα 2.000 κρούσματα το Πάσχα

Ο κ.Σαρηγιάννης αναφέρθηκε και στο τι εκτιμά για την περίοδο του Πάσχα.
«Εγώ θεωρώ ότι έως το Πάσχα, με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή, οι δικοί μας υπολογισμοί μιλούν για προβλέψεις διασποράς περί το Πάσχα γύρω στα 2.000 κρούσματα τη μέρα, εξαιρετικά σημαντική μείωση» ανέφερε ο κ.Σαρηγιάννης, υποστηρίζοντας πως αυτό δεν σημαίνει ότι οδεύουμε προς το τέλος της πανδημίας, καθώς μπορούν να εμφανιστούν και νέες μεταλλάξεις που να ανατρέψουν ξανά τα δεδομένα.
«Θα μπορούσαμε να έχουμε υπερνικήσει αυτό το κύμα και να μην έχουμε δει το κύμα της Omicron - 2 που ουσιαστικά αναπτύσσεται αυτήν τη στιγμή, αν συνεχίζαμε να εμβολιαζόμαστε με γρήγορο ρυθμό και τον Φλεβάρη, για παράδειγμα» είπε ο κ.Σαρηγιάννης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης