Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία Ε.Ε. – ΗΠΑ για αύξηση εισαγωγών αμερικανικού LNG στην Ευρώπη

Συμφωνία Ε.Ε. – ΗΠΑ για αύξηση εισαγωγών αμερικανικού LNG στην Ευρώπη
Αύριο οι δύο πλευρές θα κάνουν τις σχετικές ανακοινώσεις
Σχετικά Άρθρα

Οι ΗΠΑ θα στείλουν περισσότερο υγροποιημένο φυσικό αέριο στην Ε.Ε. στο πλαίσιο ενός σχεδίου που θα ανακοινώσουν οι δύο πλευρές αύριο Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για αγορά 15 δισ. κυβικών μέτρων μέχρι το τέλος του 2022.
Η συμφωνία έρχεται καθώς η Ευρώπη προσπαθεί να μειώσει την εξάρτησή της από τη ρωσική ενέργεια, παράγοντας που θεωρείται ως ο «αδύναμος κρίκος» που την εμποδίζει να ακολουθήσει τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο στην απαγόρευση των ρωσικών αγορών ενέργειας.
Η Ursula von der Leyen θα αποκαλύψει το σχέδιο μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden το πρωί της Παρασκευής.
«Θα παρουσιάσουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή μας εταιρική σχέση», είπε η πρόεδρος της Κομισιόν πριν εισέλθει σήμερα Πέμπτη στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ε.Ε.
«Πρόκειται για επιπλέον LNG από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Ευρωπαϊκή Ένωση που αντικαθιστά το ρωσικό LNG που είχαμε μέχρι στιγμής».
Κατά τη διάρκεια της συνόδου, ο Ursula von der Leyen είπε ότι οι ηγέτες της Ε.Ε. αναμένεται να συζητήσουν εάν θα προμηθεύονται από κοινού ενέργεια, μια προσπάθεια για να αξιοποιηθεί «μια ευρωπαϊκή δύναμη στην αγορά» για να μειώσουν τις τιμές που εκτοξεύονται στα ύψη.
Οι ηγέτες θα συζητήσουν επίσης την «κοινή αποθήκευση», είπε, καθώς οι χώρες ανησυχούν για την απώλεια της πρόσβασης στον ενεργειακό εφοδιασμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης