Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Περαιτέρω βοήθεια στην Ουκρανία - Η Κίνα δεν θα πρέπει να στηρίξει τη Ρωσία

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Περαιτέρω βοήθεια στην Ουκρανία - Η Κίνα δεν θα πρέπει να στηρίξει τη Ρωσία

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι από τη Βαλτική μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα σχηματίζεται μια αμυντική γραμμή της Συμμαχίας

Τη συμφωνία μεταξύ των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ για περαιτέρω ενίσχυση της βοήθειας στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Jens Stoltenberg, προαναγγέλλοντας νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
«Θα συνεχίσουμε να επιβάλλουμε σοβαρές και πρωτοφανείς κυρώσεις στη Ρωσία» είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο των ηγετών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ενώ θα υπάρξει εξοπλισμός προστασίας από χημικά, βιολογικά και πυρηνικά όπλα.
Παράλληλα, ο Stoltenberg ανακοίνωσε την ενίσχυση της άμυνας του ΝΑΤΟ τονίζοντας ότι «από τη Βαλτική μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα σχηματίζεται μια αμυντική γραμμή του ΝΑΤΟ». «Ενεργοποιήσαμε τα αμυντικά σχέδια του ΝΑΤΟ, αναπτύξαμε στοιχεία της Δύναμης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ και τοποθετούμε 40.000 στρατιώτες στην ανατολική μας πλευρά», ανακοίνωσε ο ίδιος, ενώ τόνισε ότι τέσσερις νέες ομάδες μάχης θα σταλούν στη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.
Τέλος, ο γγ του ΝΑΤΟ κάλεσε -για ακόμα μία φορά- την Κίνα να μην στηρίξει τη Ρωσία με οποιοδήποτε τρόπο, είτε στρατιωτικά είτε οικονομικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης