Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νικέλιο: Νέο limit down στο Λονδίνο - Πτώση 15%

Νικέλιο: Νέο limit down στο Λονδίνο - Πτώση 15%
Η διαπραγμάτευση του νικελίου έχει καταγράψει ακραίες διακυμάνσεις τις τελευταίες εβδομάδες
Σχετικά Άρθρα
Νέα ελεύθερη πτώση κατέγραψαν οι τιμές του νικελίου, με το συμβόλαιο αναφοράς τριών μηνών να υποχωρεί κατά 15%, σε νέο limit down.
Η τιμή έφτασε τα 31.380 δολάρια ανά μετρικό τόνο, καθώς άνοιξε για συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.
Η διαπραγμάτευση του νικελίου έχει καταγράψει ακραίες διακυμάνσεις τις τελευταίες εβδομάδες, με αυξήσεις τιμών, τεχνικές δυσλειτουργίες και αναστολές συναλλαγών.
Οι τιμές των εμπορευμάτων εκτινάχθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα λόγω των φόβων για την προσφορά που σχετίζονται με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με το μπαράζ των δυτικών κυρώσεων να προκαλεί φόβους για αναταραχή.
Η Ρωσία είναι βασικός παραγωγός και εξαγωγέας μετάλλων και σιτηρών και είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός νικελίου στον κόσμο — βασικό συστατικό του ανοξείδωτου χάλυβα και συστατικό σε μπαταρίες ιόντων λιθίου.
Στις 8 Μαρτίου, οι τιμές του νικελίου υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε λίγες ώρες.
Η τιμή εκτοξεύθηκε πάνω από τα 100.000 δολάρια ο μετρικός τόνος, καθώς ο όμιλος Tsingshan Holding της Κίνας, ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς παγκοσμίως, αγόρασε μεγάλα ποσά για να μειώσει τα σύντομα στοιχήματά του στο μέταλλο.
Η διαπραγμάτευση σταμάτησε στο LME καθώς η κίνηση πρόσθεσε ένα σημαντικό ράλι τιμών. Την Τετάρτη την περασμένη εβδομάδα, το LME επιχείρησε να ξαναρχίσει τις συναλλαγές νικελίου μετά το σπάνιο κλείσιμο. Ωστόσο,

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης