Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο limit down στο νικέλιο - Στο 12% το νέο όριο συναλλαγών

Νέο limit down στο νικέλιο - Στο 12% το νέο όριο συναλλαγών
Το όριο τιμής αυξήθηκε στο 8% από την Πέμπτη και στο 12% για την Παρασκευή
Σχετικά Άρθρα
Νέο limit down σημείωσε το νικέλιο στις συναλλαγές του χρηματιστηρίου μετάλλων στο Λονδίνο.
Ο δείκτης αναφοράς για το νικέλιο υποχώρησε 12% για να πλησιάσει το όριο κατά την έναρξη των συναλλαγών την Παρασκευή, την τρίτη συνεχόμενη ημέρα που το μέταλλο έφτασε στο χαμηλότερο όριο τιμής του.
Το μέταλλο που χρησιμοποιείται για την κατασκευή μπαταριών από ανοξείδωτο χάλυβα και ηλεκτρικά οχήματα έπεσε στα 36.915 δολάρια ο τόνος, κατά την έναρξη των συναλλαγών στο LME.
Οι όγκοι ήταν περιορισμένοι, με μόνο 103 παρτίδες να διαπραγματεύονται, με λίγους αγοραστές να είναι πρόθυμοι να πληρώσουν την τρέχουσα τιμή, καθώς εξακολουθεί να είναι πάνω από την τιμή στο Χρηματιστήριο Μελλοντικής Εκπλήρωσης της Σαγκάης, ανέφεραν οι traders.
Το συμβόλαιο της Σαγκάης τον Απρίλιο διαπραγματεύθηκε στα 219.620 γιουάν, ή 34.566 δολάρια ο τόνος.
Το LME ανέστειλε τη διαπραγμάτευση νικελίου την Τρίτη την περασμένη εβδομάδα, αφού οι τιμές εκτοξεύθηκαν πάνω από 50%, πάνω από τα 100.000 δολάρια ο τόνος και ξανάρχισε τη διαπραγμάτευση την Τετάρτη με προσαρμοσμένη τιμή εκκίνησης κάτω των 48.000 δολαρίων και περιορισμένο εύρος συναλλαγών 5% εκατέρωθεν.

Τεχνικές δυσλειτουργίες

Το ηλεκτρονικό σύστημα του χρηματιστηρίου LME έχει πληγεί από τεχνικές δυσλειτουργίες από τότε που άνοιξε ξανά με ορισμένους traders να μην μπορούν να εισαγάγουν παραγγελίες νικελίου πριν από το άνοιγμα.
Πηγή του κλάδου είπε ότι μερικές συναλλαγές υποχώρησαν κάτω από το όριο τιμής την Παρασκευή, το οποίο θα ακυρωθεί, αλλά δεν προκάλεσε το LME να σταματήσει τις συναλλαγές όπως συνέβη την Τετάρτη και την Πέμπτη.
Οι τιμές του νικελίου LME χρησιμοποιούνται ως σημείο αναφοράς για συμφωνίες μεταξύ των τελικών χρηστών του μετάλλου και των παραγωγών, και η άτακτη επανέναρξη της αγοράς άφησε ορισμένους εμπόρους να αμφισβητούν εάν οι συμμετέχοντες θα μπορούσαν να αναζητήσουν εναλλακτικούς χώρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης