Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απέρριψαν οι Ουκρανοί το ρωσικό τελεσίγραφο για Μαριούπολη: Δεν παραδινόμαστε

Απέρριψαν οι Ουκρανοί το ρωσικό τελεσίγραφο για Μαριούπολη: Δεν παραδινόμαστε
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση οποιασδήποτε παράδοσης ή κατάθεσης των όπλων λέει η Ουκρανία

Με κατηγορηματικό τρόπο απέρριψαν οι Ουκρανοί το τελεσίγραφο των Ρώσων για παράδοση της πόλης της Μαριούπολης, η οποία τελεί υπό ασφυκτική πολιορκία εδώ και τρεις εβδομάδες.
Τόσο η κεντρική κυβέρνηση όσο και οι δημοτικές αρχές της πόλης απέρριψαν το ρωσικό τελεσίγραφο, το οποίο έληξε στις 05:00 σήμερα Δευτέρα 21/3 το πρωί.
«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση οποιασδήποτε παράδοσης, ή κατάθεσης των όπλων
Έχουμε ήδη ενημερώσει τη ρωσική πλευρά σχετικά» ανέφερε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας, Iryna Vereshchuk, η οποία έκανε λόγο για «εσκεμμένη χειραγώγηση» και «αληθινή απαγωγή ομήρων».

Το τελεσίγραφο

Υπενθυμίζεται πως το ρωσικό υπουργείο Άμυνας απαίτησε χθες Κυριακή 20/3με οκτασέλιδη επιστολή του οι ουκρανικές δυνάμεις στη Μαριούπολη να «καταθέσουν τα όπλα» και να δώσουν «γραπτή απάντηση» στο τελεσίγραφό του σήμερα 21/3 για να σωθούν όπως αναφέρεται στην επιστολή, οι κάτοικοι και οι υποδομές του λιμανιού στρατηγικής σημασίας στην Αζοφική Θάλασσα.
«Ζητάμε από τις επίσημες αρχές του Κιέβου να δείξουν λογική και να ανακαλέσουν τις διαταγές που είχαν δώσει προηγουμένως, οι οποίες υποχρέωναν τους μαχητές να θυσιαστούν και να γίνουν «μάρτυρες της Μαριούπολης».
Καταθέστε τα όπλα.
Βρίσκεται σε εξέλιξη τρομερή ανθρωπιστική καταστροφή (...). Όλοι όσοι καταθέσουν τα όπλα θα έχουν εγγυημένη την απόλυτα ασφαλή αποχώρησή τους από τη Μαριούπολη» επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ανθρωπιστικοί διάδρομοι

Πάντως, Ρωσία και Ουκρανία συμφώνησαν στο δρομολόγιο που θα πρέπει να πάρουν οι κάτοικοι της Μαριούπολης για να πάνε σε ασφαλή εδάφη ελεγχόμενα από το Κίεβο αργότερα σήμερα.
«Από τις 10:00, ώρα Μόσχας (...) η Ρωσία θα κρατήσει ανοικτούς τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους από τη Μαριούπολη προς ανατολάς και, κατόπιν συμφωνίας με την ουκρανική πλευρά, προς δυσμάς» ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Εκτιμάται ότι στην πόλη παραμένουν εγκλωβισμένοι περισσότεροι από 300.000 πολίτες καθώς και ότι περισσότεροι από 2.100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης