Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Buterin (Ιδρυτής Ethereum): Απογοητευτική η κουλτούρα των επενδυτών στα κρυπτονομίσματα - Το μανιφέστο του

Buterin (Ιδρυτής Ethereum): Απογοητευτική η κουλτούρα των επενδυτών στα κρυπτονομίσματα -  Το μανιφέστο του
Το δικό του όραμα είναι η κρυπτογράφηση να καταστεί το κυρίαρχο μέσον συναλλαγών με θετικές συνέπειες τόσο σε κοινωνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο
Σχετικά Άρθρα

H κουλτούρα των επενδυτών στην αγορά των κρυπτονομισματων είναι ρηχή.
Το εύκολο κέρδος, η προσωπική προβολή και το χλιδάτο life style που επιδιώκουν ορισμένοι επενδυτές, προκαλούν απέχθεια σε έναν εκ των πιο επιδραστικών προσωπικοτήτων στα κρυπτονομίσματα.
Αυτός δεν είναι άλλος από τον ιδρυτή του Ethereum, Vitalik Buterin, του δεύτερου μεγαλύτερου με όρους κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματος στον κόσμο, πίσω από το Bitcoin.
Η τιμή του Bitcoin βρίσκεται πλησίον των 42.000 δολαρίων η κεφαλαιοποίησή του αγγίζει τα 800 δισ. δολάρια, ενώ η τιμή του Ethereum ελάχιστα χαμηλότερα από τα 3.000 δολάρια με κεφαλαιοποίηση σχεδόν στα 360 δισ. δολάρια.

Ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτες και φοροδιαφυγή.

Το περιοδικό Time τον περασμένο Φεβρουάριο πήρε συνέντευξη από τον Ρώσο «γκουρού» του crypto, στο περιθώριο ενός εβδομαδιαίου συνεδρίου στο Ντένβερ για το Ethereum.
Το αμερικανικό περιοδικό το οποίο τον έχει στο εξώφυλλό του στο τελευταίο του τεύχος, μίλησε με τον Vitalik Buterin για το πώς βλέπει την κατάσταση στον χώρο που δραστηριοποιείται, ενώ ο ίδιος μίλησε για το όραμά του.

Ευκαιρίες και κίνδυνοι

Όπως επισήμανε, από τη μία είναι περήφανος για αυτό που έχει καταφέρει, δηλαδή να δώσει τη δυνατότητα σε ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα να μπορούν να κινηθούν σε ένα οικονομικό περιβάλλον, από την άλλη όμως είναι σκεπτικός από το γεγονός ότι η αποκέντρωση αυτή από το τραπεζικό σύστημα εκλαμβάνεται από κάποιους ως ευκαιρία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτες και φοροδιαφυγή.

Τα νέα δεδομένα

Η πλατφόρμα που διαχειρίζεται το Ethereum έφερε νέα πνοή στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι, καθώς δίνει τη δυνατότητα για διασυνοριακές χρηματοροές απουσία ορίων, αλλά και τη δημιουργία νέων εργαλείων που καθιστούν τις κινήσεις των επιχειρήσεων πιο άμεσες και ταχείες.

Το όραμα

Άλλωστε το δικό του όραμα είναι η κρυπτογράφηση να καταστεί το κυρίαρχο μέσον συναλλαγών τόσο σε κοινωνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, όπως για πιο δίκαια συστήματα ψηφοφορίας, για ένα παγκόσμιο βασικό εισόδημα, ακόμη και για τον επανασχεδιασμό του αστικού ιστού.

Επένδυση ή τζόγος;

Ωστόσο, επί του παρόντος βλέποντας το πώς κινούνται οι επενδυτές, τις χρεώσεις στις συναλλαγές διαρκώς να ακριβαίνουν και έναν επιδεικτικό τρόπο ζωής, δεν μπορεί να μην ανησυχεί.
«Ο κίνδυνος είναι να έχεις αυτούς τους… πιθήκους αξίας 3 εκατ. δολαρίων, κάτι που μπορεί να γίνει ένα νέο είδος τζόγου», τόνισε αναφερόμενος στη συλλογή NTFs Bored Ape Yacht με καρτούν με πιθήκους, η οποία έχει καταστεί κάτι σαν status quo μεταξύ των διάσημων της αγοράς των cryprtos.
Ψηφιακά αγαθά NFT κρυπτοτέχνης, κερδοσκοπικά παιχνίδια, εμπορευματοποίηση  στα άκρα: προς μια καταπιεστική, νεοφιλελεύθερη κουλτούρα
The Bored Ape Yacht Club is more than an NFT joke | Financial Times
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης