Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μίνα Γκάγκα: Νομίζω θα μπορέσουμε να κάνουμε κανονικά Πάσχα

Μίνα Γκάγκα: Νομίζω θα μπορέσουμε να κάνουμε κανονικά Πάσχα
Η κυρία Γκάγκα σε δηλώσεις της εξέφρασε αισιοδοξία σε ό,τι αφορά την πορεία πανδημίας, λέγοντας πως θα μπορέσουμε να κάνουμε κανονικό Πάσχα

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου βρέθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, όπου είχε συνάντηση με τη διοίκηση του Ιδρύματος, παρουσία και της διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένας Μπορμπουδάκη.
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ξεναγήθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στη νέα Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας του νοσοκομείου αλλά και στο τμήμα Αγγειογραφίας, το οποίο θα φιλοξενήσει το τμήμα της επεμβατικής νευροαγγειογραφίας.
Η κυρία Γκάγκα σε δηλώσεις της εξέφρασε αισιοδοξία σε ό,τι αφορά την πορεία πανδημίας, λέγοντας πως θα μπορέσουμε να κάνουμε κανονικό Πάσχα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «αυτές τις ημέρες πρέπει να προσέχουμε» καθώς, όπως προσέθεσε, τα κρούσματα είναι αρκετά και οι εισαγωγές φαίνεται να είναι λίγο περισσότερες αυτή την εβδομάδα.
«Αυτό το βλέπουμε σε όλο τον κόσμο και τις ευρωπαϊκές χώρες- και είναι σημαντικό να είμαστε προσεχτικοί.
Έχουμε έναν καλό βαθμό ανοσοποίησης όλου του πληθυσμού, διότι ο περισσότερος κόσμος έχει κάνει εμβόλιο και κάποιοι έχουν νοσήσει, άρα οι περισσότεροι είμαστε θωρακισμένοι. Παρόλα αυτά υπάρχουν συνάνθρωποί μας που δεν έχουν εμβολιαστεί, που είναι ευάλωτοι, αλλά και άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί αλλά έχουν μεγαλύτερη ηλικία και προβλήματα, που μπορεί να βρεθούν στο νοσοκομείο ή και να κινδυνεύσουν» προσέθεσε η κυρία Γκάγκα.
Σημείωσε, επίσης, ότι ο εμβολιασμός στην Κρήτη πήγε καλά, προσθέτοντας ότι «αυτό είναι σημαντικό» και λόγω τουρισμού.
Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις προσωπικού, η αν.υπουργός Υγείας επισήμανε ότι στο ΠΑΓΝΗ θα φτάσουν περισσότεροι από 100 νοσηλευτές, ενώ για το νέο νομοσχέδιο που βρίσκεται -όπως είπε- υπό επεξεργασία, στόχος είναι να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία.
Στη συνέχεια η αν.υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου.
Το απόγευμα 18/3 θα επισκεφθεί τα νοσοκομεία στη Νεάπολη και τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, ενώ αύριο Σάββατο θα παραμείνει στο Λασίθι, όπου θα μεταβεί στα νοσοκομεία Σητείας και Ιεράπετρας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης