Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προειδοποιεί η BofA: Η FED δεν θα αυξήσει 6 φορές τα επιτόκια – Ο δείκτης S&P 500 θα βρεθεί στις 3.650 με 3.750 μον. ή -16%

Προειδοποιεί η BofA: Η FED δεν θα αυξήσει 6 φορές τα επιτόκια – Ο δείκτης S&P 500 θα βρεθεί στις 3.650 με 3.750 μον. ή -16%
Με βάση δημοσκόπηση της Bank of America οι εκτιμήσεις των επενδυτών για τον δείκτη βαρόμετρο S&P 500 έχουν αλλάξει επί τα χείρω
Σχετικά Άρθρα

Η FED η αμερικανική κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια 0,25% η πρώτη αύξηση από το 2018… και ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε 6 αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2022.
Όμως όλο και περισσότερες επενδυτικές τράπεζες αμφισβητούν την πρόθεση αυτή.
Η Bank of America υποστηρίζει ότι τον Σεπτέμβριο η FED θα ανακόψει την πορεία αύξησης των επιτοκίων.
Επίσης προβλέπει ότι ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 θα βρεθεί στις 3.650 με 3.750 μον. ή -16% με βάση τις μέσες εκτιμήσεις επενδυτών σε δημοσκόπηση.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Rabobank, που επισημαίνει, ότι έχει αμφιβολίες για τις υπόλοιπες 6 αυξήσεις επιτοκίων της Fed λόγω της επιδείνωσης των παγκόσμιων οικονομικών προοπτικών.
Στις επόμενες συνεδριάσεις της FED (Μάιος, Ιούνιος, Ιούλιος) αναμένεται η FED να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια κατά 0,25% σε μηνιαία βάση, ωστόσο, μέχρι τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου η ζημιά από την κρίση της Ουκρανίας στην παγκόσμια οικονομία μπορεί να μετατραπεί σε απειλή για την οικονομική ανάκαμψη.

Κατά την BofA μέχρι τον Σεπτέμβριο η οικονομία των ΗΠΑ θα βρίσκεται σε πλήρη ύφεση λόγω πληθωρισμού και επιβράδυνση της κατανάλωσης ενώ τον Νοέμβριο 2022 θα πραγματοποιηθούν και οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ όπου αναμένεται ήττα των δημοκρατικών.

Προβληματισμός για την Wall Street

Με βάση δημοσκόπηση της Bank of America οι εκτιμήσεις των επενδυτών για τον δείκτη βαρόμετρο S&P 500 έχουν αλλάξει επί τα χείρω.
Έχουν αυξηθεί οι εκτιμήσεις ότι θα υποχωρήσει στην ζώνη των 3.750 με 3.650 μονάδων.
Ωστόσο όπως έχουμε δει και στο παρελθόν η FED μεταξύ πληθωρισμού και διάσωσης της Wall Street θα επιλέξει την Wall…
Οι κεντρικές τράπεζες έχουν αποδείξει με την στάση τους ότι υποκρίνονται ότι ενδιαφέρονται για τον πληθωρισμό, ενδιαφέρονται να μην υπάρξει κραχ στις μετοχές ή ξεπούλα ή sell off.
Λόγω της ύφεσης στην οποία μπορεί να περιέλθει η οικονομία των ΗΠΑ πολλοί εκτιμούν ότι στο βάθος του ορίζοντα οι κεντρικές τράπεζες και ειδικά η FED από την φάση της ποσοτικής σύσφιξης θα περάσει στην φάση της ποσοτικής χαλάρωσης εκ νέου…

Ωστόσο, θα πρέπει να προετοιμαστούμε γιατί δεν θα είναι ομαλή η πορεία από εδώ μέχρι την επόμενη ποσοτική χαλάρωση.
Όμως σε αντίθεση με το παρελθόν ο πόνος για τις αγορές θα είναι αναπόφευκτος.
Η FED εάν δεν υπήρχε η άμεση επίδραση των αποφάσεων της στην Wall θα μπορούσε να ακολουθούσε διαφορετική νομισματική στρατηγική.
Όμως η νομισματική πολιτική βρίσκεται υπό την ομηρεία της Wall…
b1_1.jpg

b2_1.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης