Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Ουκρανίας θα κρατήσουν 10 μέρες - Βlinken: Ο Putin δεν θα σταματήσει τη στρατιωτική επιχείρηση

Οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Ουκρανίας θα κρατήσουν 10 μέρες - Βlinken: Ο Putin δεν θα σταματήσει τη στρατιωτική επιχείρηση
Η Ρωσία ακολουθεί μια νέα στρατηγική, διεξάγει διαπραγματεύσεις και βομβαρδισμούς μαζί, προφανώς για να ασκήσει πολύπλευρη πίεση στην Ουκρανική πλευρά…
Σχετικά Άρθρα

(Συνεχές Upd) Οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας συνεχίζονται και παρά το σχέδιο 15 σημείων που υπέβαλε η Ρωσία στην Ουκρανία, φαίνεται ότι ακόμη οι διαφορές δεν έχουν γεφυρωθεί και ακόμη δεν έχει υπάρξει τελική συμφωνία.
Πάντως η ρωσική πλευρά δηλώνει τώρα, ότι δεν υπάρχει συμφωνία ενώ και η ουκρανική πλευρά χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών.
Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, όπως συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Ουκρανίας του Κιέβου και άλλων πόλεων από τις ρωσικές δυνάμεις.
Η Ρωσία ακολουθεί μια νέα στρατηγική, διεξάγει διαπραγματεύσεις και βομβαρδισμούς μαζί, προφανώς για να ασκήσει πολύπλευρη πίεση στην Ουκρανική πλευρά…
Στο μεταξύ, δεν «βλέπει» διπλωματική διευθέτηση στην ουκρανική κρίση ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Anthony Blinken, αφού, όπως ανέφερε, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δεν θέλει να σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Την ίδια στιγμή, δήλωσε πως ο ίδιος συμφωνεί πως εγκλήματα πολέμου διαπράττονται στην Ουκρανία. Η στοχοποίηση αμάχων συνιστά ένα έγκλημα πολέμου, είπε.
Αμερικανοί εμπειρογνώμονες βρίσκονται στη διαδικασία καταγραφής και αξιολόγησης πιθανών εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία, συμπλήρωσε.
Συνέχισε λέγοντας πως η Ρωσία πιθανότατα να απαγάγει συστηματικά τοπικούς αξιωματούχους στην Ουκρανία και να τους αντικαθιστά με αξιωματούχους-μαριονέτες.
Αυτό έχει ήδη ξεκινήσει, τόνισε.
Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ένας Αμερικανός πολίτης σκοτώθηκε.
Δεν έχω άλλες λεπτομέρειες για εσάς πέραν αυτού», είπε ο Blinken σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Η επιβεβαίωση από τον Blinken έγινε, αφότου η αστυνομία στην ουκρανική πόλη Τσερνίχιβ ανέφερε, νωρίτερα σήμερα, ότι ένας Αμερικανός βρίσκεται μεταξύ των νεκρών σε έναν ρωσικό βομβαρδισμό.
«Πιστεύουμε ότι η Μόσχα μπορεί να προετοιμάζεται για να χρησιμοποιήσει ένα χημικό όπλο και στη συνέχεια να κατηγορήσει ψευδώς την Ουκρανία για να δικαιολογήσει την κλιμάκωση των επιθέσεών της» κατέληξε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Μήνυμα Aleksander Lukashenkο: Οι Ρωσικές δυνάμεις δεν θα σταματήσουν την εισβολή

Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Aleksander Lukashenkο πιστεύει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία δεν θα σταματήσει ούτε θα αναστείλει την επιχείρηση στην Ουκρανία
Η Ρωσική Ομοσπονδία δεν θα σταματήσει ή θα αναστείλει την επιχείρηση στην Ουκρανία έως ότου μονογραφηθεί η συμφωνία ανέφερε χαρακτηριστικά αφήνοντας να εννοηθεί ότι η στρατιωτική επιχείρηση λειτουργεί ως ξεκάθαρος μοχλός πίεσης προς την ουκρανική πλευρά.
«Η Ρωσία προσφέρει στην Ουκρανία μια απολύτως αποδεκτή επιλογή για μια συνθήκη», ανέφερε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Lukashenko σε συνέντευξή του στο ιαπωνικό τηλεοπτικό κανάλι TBS, που επικαλείται εν μέρει το πρακτορείο ειδήσεων BelTA.
«Είναι μια απολύτως αποδεκτή εκδοχή μιας συνθήκης, το ξέρω με βεβαιότητα. Και είναι δυνατόν ακόμα και τώρα να δούμε την Ουκρανία και τη Ρωσία να συμφωνούν και ο Ουκρανός Πρόεδρος Zelensky να υπογράφει αυτή τη συνθήκη με τον Ρώσο Πρόεδρο Putin, είπε ο ηγέτης της Λευκορωσίας.
«Εάν ο Zelensky αρνηθεί να το κάνει αυτό, τότε, πιστέψτε με, θα πρέπει να υπογράψει μια πράξη συνθηκολόγησης σε σύντομο χρονικό διάστημα», ανέφερε ο Lukashenko στη συνέντευξη σύμφωνα με το BelTA.
Η Ρωσία «δεν θα χάσει αυτόν τον πόλεμο», κρίνει ο Λευκορώσος "Και είστε επίσης 100% σίγουροι ότι δεν θα γίνει. Η Ιαπωνία ξέρει καλύτερα από εμένα πώς τελειώνει ο πόλεμος σε περίπτωση που μια από τις πλευρές κερδίσει», τόνισε
Η Ρωσία θέλει να επιτύχει μια συμφωνία ειρήνης με βάση τους όρους της και θέλει να επιβληθεί στην Ουκρανία.
Ούτως ή άλλως στρατιωτικά η Ρωσία παρά τις απώλειες έχει επιτύχει τους βασικούς της στρατηγικούς στόχους καθώς το 32% με 33% των εδαφών, ανατολικά, βόρεια και νότια της Ουκρανίας, βρίσκονται υπό ρωσικό έλεγχο.

Ουκρανία: Οι διαπραγματεύσεις μπορεί να κρατήσουν ακόμη 1,5 εβδομάδα 

Ο συντονισμός των αμφισβητούμενων σημείων στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για μια συνθήκη ειρήνης θα διαρκέσει από αρκετές ημέρες έως μιάμιση εβδομάδα. Αυτό δήλωσε ο σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο site Wirtualna Polska.
Αυτή τη στιγμή, τόσο η ρωσική όσο και η ουκρανική αντιπροσωπεία παραμένουν σταθεροί στις θέσεις τους.
Η συμφωνία για τα αμφισβητούμενα σημεία μπορεί να διαρκέσει από αρκετές ημέρες έως μιάμιση εβδομάδα.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα πρέπει να πλησιάσουμε στην κατάρτιση μιας συνθήκης ειρήνης.
Ο πρώτος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας διεξήχθη στις 28 Φεβρουαρίου στην περιοχή Gomel της Λευκορωσίας.
Αφού τα εμπλεκόμενα μέρη συναντήθηκαν στις 3 Μαρτίου στην Belovezhskaya Pushcha και στις 7 Μαρτίου στην περιοχή της Βρέστης δεν υπήρξε αποτέλεσμα αλλά οι δίαυλοι επικοινωνίας παρέμειναν ανοικτοί.
Στις 10 Μαρτίου, στο περιθώριο ενός διπλωματικού φόρουμ στην Αττάλεια της Τουρκίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας και της Ουκρανίας.
Τώρα οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται καθημερινά μέσω τηλεδιάσκεψης. 

Παρέμβαση Erdogan για να υπάρξει συνάντηση Putin και Zelensky

Ο
 Τούρκος Πρόεδρος Erdogan, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τον Putin τον ρώσο Πρόεδρο, προσφέρθηκε και πάλι να οργανώσει μια συνάντηση με τον Zelensky τον Ουκρανό Πρόεδρο στην Άγκυρα ή την Κωνσταντινούπολη.
Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι ο Erdogan θεωρείται σύμμαχος τόσο της Ρωσίας όσο και της Ουκρανίας και το ακόμη πιο εντυπωσιακό η Ουκρανία χρήζει την Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη της ειρηνευτικής διαδικασίας.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Τουρκία και ο Erdogan έχουν αναβαθμιστεί πολύπλευρα… 

Γιατί ο Putin δεν απάντησε στον Biden στα περί εγκληματίας πολέμου;

Γιατί ο Putin δεν απάντησε στους βαρύτατους χαρακτηρισμούς Biden περί «εγκληματία πολέμου»;
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Vl. Putin «είναι μια σοφή και καλλιεργημένη διεθνής προσωπικότητα», επομένως δεν απαντά σε απαράδεκτες δηλώσεις για αυτόν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Biden.
«Τέτοιες δηλώσεις του Biden είναι απολύτως απαράδεκτες και ασυγχώρητες».
«Και το πιο σημαντικό, ο αρχηγός ενός κράτους, που βομβάρδισε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για πολλά χρόνια, που έριξε πυρηνικές βόμβες σε μια χώρα που ήταν ήδη ηττημένη και στην οποία δεν υπήρχε κανένα απολύτως νόημα, δεν μπορεί να έχει το δικαίωμα να κάνει τέτοιες δηλώσεις.
Εννοώ τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Κατά τη γνώμη του, «ο πρόεδρος μιας τέτοιας χώρας δεν έχει καθόλου δικαίωμα να διατυπώνει τέτοιες κατηγορίες». 

Η πορεία των διαπραγματεύσεων 

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής πλευράς στις διαπραγματεύσεις Μεντίνσκι, διατηρεί επαφή με ειδικούς και κυβερνητικές υπηρεσίες, αλλά δυστυχώς, δεν βλέπουμε παρόμοιο ενθουσιασμό από την ουκρανική πλευρά.
Ο Zelensky ο ουκρανός Πρόεδρος αναγνώρισε τις διαπραγματεύσεις ως «αρκετά δύσκολες», ενώ η Ρωσία ανέφερε ότι είναι έτοιμη να επιτύχει ειρήνη, αλλά «με τους δικούς μας όρους» αυτό μεταφράζεται ότι η Ρωσία θα επιχειρήσει πρώτα να ολοκληρώσει το στρατιωτικό της σχέδιο πριν επιτευχθεί κάποια μορφής συμφωνία στις διαπραγματεύσεις.
Η ουκρανική πλευρά κατηγορεί την Ρωσία ότι έχει ξεπεράσει «όλες τις κόκκινες γραμμές»
«Πιστεύω ότι οι Ρώσοι έχουν ήδη ξεπεράσει όλες τις κόκκινες γραμμές όταν άρχισαν να βομβαρδίζουν αμάχους». 

Τι αναφέρει η CIA για τον πόλεμο; 

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών αναφέρουν ότι η Ρωσία έχει υποστεί τεράστιες στρατιωτικές απώλειες , αν και ο ισχυρισμός δεν επιβεβαιώνεται...
Οι αμερικανοί υποστηρίζουν ότι έχουν σκοτωθεί 7.000 Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία και 21.000 έχουν τραυματιστεί.
Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι η Ρωσία συνεχίζει τα πλήγματα σε υποδομές και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές πόλεων.
Αλλά ανέφερε ότι οι δυνάμεις του Κρεμλίνου παραμένουν καθηλωμένες στο έδαφος.
Αντιθέτως η Ρωσία υποστηρίζει ότι «τα στρατεύματά της προελαύνουν μέσω της πόλης Sievierodonetsk στην περιοχή Luhansk στα ανατολικά». 

Επικρίσεις Ρώσων 

Εν τω μεταξύ, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα επέκρινε δημοσιεύματα του δυτικού Τύπου για αυτό που περιέγραψε ως «στρεβλή εικόνα» της πραγματικότητας της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Τόνισε ότι η Μόσχα δεν επιδιώκει να αφαιρέσει την κρατική υπόσταση της Ουκρανίας.
«Επιτρέψτε μου να τονίσω για άλλη μια φορά αυτό που αρνούνται να δουν τόσο τα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης όσο και το δυτικό κατεστημένο: αυτή η επιχείρηση δεν στοχεύει τον άμαχο πληθυσμό.
Δεν επιδιώκει την κατάληψη του εδάφους της Ουκρανίας, της καταστροφής του κράτους της ή της ανατροπής του σημερινού προέδρου» 

Η Ρωσία πλήρωσε τα ομόλογα 

Εν τω μεταξύ εν μέσω εικασιών για το αν η Ρωσία πραγματοποίησε ή όχι την πληρωμή τόκων ομολόγων σε ρούβλια «το Υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας είπε ότι καταβλήθηκαν τόκοι 117 εκατομμυρίων δολαρίων για ομόλογα σε δολάρια στη Citibank στο Λονδίνο»
Οπότε δεν εγείρεται θέμα χρεοκοπίας της Ρωσίας. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης