Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο CEO της Moderna πούλησε μετοχές αξίας 400 εκατ. δολ. κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Ο CEO της Moderna πούλησε μετοχές αξίας 400 εκατ. δολ. κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Stephane Bancel, πούλησε 2,8 εκατ. μετοχές της εταιρείας μετά τον Ιανουάριο του 2020

Σχετικά Άρθρα

Μετοχές αξίας 408 εκατ. δολ. της Moderna πούλησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Stephane Bancel, από την αρχή της πανδημίας, καθώς η μετοχή εκτινάχθηκε στα ύψη κατά την ανάπτυξη και την κυκλοφορία του εμβολίου για τον κορωνοϊό.
Σύμφωνα, μάλιστα, με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το CNBC, οι εν λόγω μετοχές αντιστοιχούν σε εβδομαδιαίες πωλήσεις 3,6 εκατ. δολ..
«Η εταιρεία βιοτεχνολογίας του Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης και ο Γάλλος διευθύνων σύμβουλός της δεν ήταν ευρέως γνωστοί έξω από τους κύκλους της βιοτεχνολογίας, πριν την πανδημία. Ωστόσο, και οι δύο έγιναν πρωτοποριακά success stories καθώς η Moderna ανέπτυξε γρήγορα το εμβόλιο δύο δόσεων για τον κορωνοϊό», αναφέρεται στο δημοσίευμα του CNBC.
Το εμβόλιο της Moderna είναι πλέον το δεύτερο πιο συχνά χρησιμοποιημένο εμβόλιο κορωνοϊού στις ΗΠΑ μετά το Pfizer, ενώ έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 209 εκατ. δόσεις.
Η Courtney Yu, διευθύντρια έρευνας στην Equilar, επεσήμανε ότι η αξία των πωλήσεων του Bancel αποτελούν απόδειξη για το πόσο καλά έχει αποδώσει η μετοχή της εταιρείας μετά την ανακάλυψη του εμβολίου για τον κορωνοϊό.
Η μετοχή της Moderna έχει καταγράψει κέρδη κατά 614% από τότε που ανακοίνωσε για πρώτη φορά στις 23 Ιανουαρίου 2020 ότι έλαβε χρηματοδότηση από τον CEPI για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Ο FDA χορήγησε άδεια έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο της Moderna τον Δεκέμβριο του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης