Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ε.Ε. θα επιδοτήσει τα καύσιμα των νοικοκυριών - Σχέδια για να γεμίσουν οι αποθήκες με φυσικό αέριο για τον επόμενο χειμώνα

Η Ε.Ε. θα επιδοτήσει τα καύσιμα των νοικοκυριών -  Σχέδια για να γεμίσουν οι αποθήκες με φυσικό αέριο για τον επόμενο χειμώνα

Στη συζήτηση και το πώς η Ευρώπη θα απεξαρτηθεί από την προμήθεια ρωσικού αερίου

Σχετικά Άρθρα

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. συμφώνησαν σήμερα Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 «να επιδοτήσουν τις τιμές των οικιακών καυσίμων και να προσφέρουν υποστήριξη σε εταιρείες που πλήττονται από την άνοδο των τιμών της ενέργειας ως αποτέλεσμα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία», όπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno le Maire.
Η στρατηγική βασίζεται σε τρεις βασικές πτυχές.
Πρώτον, υποστήριξη για όλα τα νοικοκυριά που πλήττονται από την απότομη αύξηση των τιμών των καυσίμων.
«Αυτό που κάναμε στη Γαλλία και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν κάνει το ίδιο ή σκέφτονται να το κάνουν», είπε ο Le Maire.
Το δεύτερο μέτρο στήριξης ήταν να βοηθήσει τις εταιρείες που επλήγησαν περισσότερο από την άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου.
Η βοήθεια θα ερχόταν ως δάνεια εγγυημένα από την κυβέρνηση ή επιχορηγήσεις για εταιρείες που καταναλώνουν πολλή ενέργεια.
Το τρίτο μέτρο είναι η διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας για να γίνει ανεξάρτητη από τη Ρωσία, η οποία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ενέργειας της Ευρώπης, παρέχοντας το 45% του φυσικού αερίου, περισσότερο από το ένα τέταρτο του πετρελαίου και το μισό άνθρακα.
Παράλληλα, όπως μετέδωσε σήμερα το Reuters, στο προσχέδιο των αποφάσεων των ηγετών που θα συνέλθουν σε νέα Σύνοδο Κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα αναφέρεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ξεκινήσει αμέσως να γεμίζει τους χώρους αποθήκευσης φυσικού αερίου προκειμένου να προετοιμαστεί για τον επόμενο χειμώνα, εκείνον του 2022-2023.
«Η εκ νέου πλήρωση των χώρων αποθήκευσης φυσικού αερίου σε όλο το μήκος και πλάτος της ΕΕ πρέπει να αρχίσει αμέσως.
Τα κράτη - μέλη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συντονίσουν άμεσα και κατα προτεραιότητα τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προκειμένου να διασφαλίσουν τα κατάλληλα αποθέματα φυσικού αερίου για τον επόμενο χειμώνα» αναφέρεται στο προσχέδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης