Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Κίνας: Κακόβουλη παραπληροφόρηση των ΗΠΑ τα περί στρατιωτικής βοήθειας της Ρωσίας

Πυρά Κίνας: Κακόβουλη παραπληροφόρηση των ΗΠΑ τα περί στρατιωτικής βοήθειας της Ρωσίας
Προτεραιότητα είναι να αμβλυνθεί η κατάσταση στην Ουκρανία και όχι να ρίχνουμε λάδι στην φωτιά αναφέρει το Πεκίνο
Σχετικά Άρθρα
Για κακόβουλη παραπληροφόρηση των ΗΠΑ όσον αφορά τα περί αιτήματος της Ρωσίας στην Κίνα για παροχή στρατιωτικής βοήθειας κάνει λόγο το Πεκίνο, το οποίο επισημαίνει πως αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να αμβλυνθεί η ουκρανική κρίση.
«Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα διαδώσει κακόβουλη παραπληροφόρηση εναντίον της Κίνας στο θέμα της Ουκρανίας.
Η Κίνα διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο στην προώθηση των ειρηνευτικών συνομιλιών.
Πρώτη προτεραιότητα τώρα είναι να αμβλυνθεί η κατάσταση, αντί να προσθέσουμε λάδι στη φωτιά και να εργαστούμε προς μια διπλωματική διευθέτηση, αντί να κλιμακώνουμε περαιτέρω την κατάσταση» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της η κινεζική πρεσβεία στο Λονδίνο.

Όχι στις κυρώσεις

Από την πλευρά του ο Κινέζος ΥΠΕΞ, Wang Yi είπε ότι η Κίνα αρνείται να επηρεαστεί από τις δυτικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.
«Η Κίνα δεν συμμετέχει στην κρίση (στην Ουκρανία) και ακόμη λιγότερο επιθυμεί να επηρεαστεί από τις κυρώσεις.
Το Πεκίνο αντιτίθεται στην προσφυγή στις κυρώσεις για την επίλυση των προβλημάτων, κυρίως στις μονομερείς κυρώσεις που δεν βασίζονται στο διεθνές δίκαιο» είπε ο Wang Yi, υποστηρίζοντας ότι «η Κίνα έχει το δικαίωμα να διαφυλάξει τα δικαιώματά της και τα νόμιμα συμφέροντά της».
Υπενθυμίζεται πως έως σήμερα η Κίνα δεν έχει καταδικάσει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ πριν την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων, ζητούσε από τη Δύση να σεβαστεί τις ρωσικές ανησυχίες για την ασφάλεια της, αντιδρώντας στην περαιτέρω διεύρυνση του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης