Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan μετά τη συνάντηση με Scholz: Πολύ νωρίς η συζήτηση για αγορά από την Τουρκία περισσότερων ρωσικών όπλων

Erdogan μετά τη συνάντηση με Scholz: Πολύ νωρίς η συζήτηση για αγορά από την Τουρκία περισσότερων ρωσικών όπλων
Ως δύο σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, έχουμε κοινές απόψεις και ανησυχίες, είπε ο Erdogan σχετικά με το ζήτημα της Ουκρανίας

Την άποψη πως είναι αρκετά νωρίς για το ζήτημα αγοράς νέων όπλων από τη Ρωσία, εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan μετά τη συνάντηση που είχε με την Γερμανό Καγκελάριο Olaf Scholz.
Ο Erdogan δήλωσε συγκεκριμένα, ότι είναι πολύ νωρίς για να σχολιάσει πιθανή αγορά από την Τουρκία περισσότερων ρωσικών όπλων, δεδομένης της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία, και η Άγκυρα θα αποφασίσει αφότου δει ποιες συνθήκες θα προκύψουν.
Ο Τούρκος πρόεδρος, συνέχισε λέγοντας πως η χώρα του παρείχε υποστήριξη στην Ουκρανία με τρόπο που οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν μπόρεσαν, παρά τους δεσμούς της με τη Ρωσία.
Η Άγκυρα συνεχίζει να στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στο Κίεβο, είπε ο ίδιος.
Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, δέχθηκε κυρώσεις από τις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2020 για την αγορά ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400 και επικρίθηκε από δυτικούς συμμάχους για την αγορά αυτή.
Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι αναγκάστηκε να επιλέξει τα ρωσικά οπλικά συστήματα επειδή οι σύμμαχοι δεν παρείχαν όπλα με ικανοποιητικούς όρους.
Σε Tweet του ο Erdogan, εξήρε τις σχέσεις Τουρκίας - Γερμανίας προσθέτοντας πως χρειάζεται περισσότερη συνεργασία σε τομείς όπως το εμπόριο, ενώ σε επόμενο tweet σχολίασε αναφορικά με την Ουκρανία ότι: «Ως δύο σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, έχουμε κοινές απόψεις και ανησυχίες»

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης