Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Ανοδικό άνοιγμα με υψηλή μεταβλητότητα περιμένουν οι αναλυτές – Οι τράπεζες στο επίκεντρο

ΧΑ: Ανοδικό άνοιγμα με υψηλή μεταβλητότητα περιμένουν οι αναλυτές – Οι τράπεζες στο επίκεντρο
Σήμερα μετά το κλείσιμο της αγοράς δημοσιεύει η Alpha Bank και αύριο η Τράπεζα Πειραιώς. Σήμερα επίσης δημοσιεύει ο ΟΛΠ
Σχετικά Άρθρα

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά παράγωγα, ενώ υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου, εξέλιξη που θα μπορούσε να δώσει συνέχεια στην ανοδική αντίδραση της περασμένης Παρασκευής.
Οι διπλωματικές κινήσεις κάνουν τους επενδυτές να πιστεύουν πως θα μπορούσε το επόμενο διάστημα να βρεθεί μία λύση και να τερματιστεί ο πόλεμος, αλλά οι αναλυτές περιμένουν διατήρηση της μεταβλητότητας σε υψηλά επίπεδα.
Τα εταιρικά αποτελέσματα θα βάλουν ξανά τις τράπεζες στο επίκεντρο.
Σήμερα μετά το κλείσιμο της αγοράς δημοσιεύει η Alpha Bank και αύριο η Τράπεζα Πειραιώς.
Σήμερα επίσης δημοσιεύει ο ΟΛΠ.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι επενδυτές φαίνονται έτοιμοι να αναλάβουν κάποιο ρίσκο, καθώς οι προσπάθειες στη διπλωματία βοηθούν την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών.

Euroxx
Περιμένουμε η μεταβλητότητα να συνεχιστεί καθώς οι ανησυχίες για την αύξηση των επιτοκίων προστίθενται στις γεωπολιτικές ανησυχίες.
Τα αποτελέσματα των τραπεζών θα βρεθούν στο επίκεντρο.

Piraeus Securities
Ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων αναμένεται σήμερα και ανοίγει το δρόμο για ένα θετικό άνοιγμα.
Σε εταιρικό επίπεδο, οι τράπεζες θα είναι στο επίκεντρο καθώς η Alpha Bank δημοσιεύει σήμερα αποτελέσματα, αύριο δημοσιεύει η Πειραιώς και η Εθνική την Τετάρτη.

Optima Bank
Οι εξελίξεις αναφορικά με την κρίση στην Ουκρανία θα δώσουν τον τόνο για μία ακόμα εβδομάδα στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, ενώ τα βλέμματα των επενδυτών θα είναι στραμμένα στα ετήσια αποτελέσματα της Alpha Bank (14/3), Πειραιώς (15/3) και Εθνικής (16/3).

Beta
Οι επενδυτές θα συνεχίσουν να εστιάζουν στις εξελίξεις στο γεωπολιτικό μέτωπο καθώς η ένταση οδηγεί τις τιμές ενέργειας σε υψηλά επίπεδα.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική (bearmarket), με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 889 μονάδες.
Σημείο στήριξης οι 800 μονάδες και σημείο αντίστασης οι 850.
Οι βασικοί καταλύτες αυτή την εβδομάδα είναι η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων και του πολέμου καθώς και το ύψος αύξησης των επιτοκίων από την FED την Τετάρτη.
Όσο αφορά τους εσωτερικούς καταλύτες, η Alpha Bank θα ανακοινώσει σήμερα αποτελέσματα, η Τρ. Πειραιώς αύριο και η Εθνική Τράπεζα την Τετάρτη.
Τέλος, οι Moody’s και DBRS θα ανακοινώσουν την αξιολόγηση του ελληνικού αξιόχρεου την Παρασκευή.

Depolas
Θετικά πρόσημα κυριάρχησαν στην Ευρώπη με τον ΓΔΧΑ να υπεραποδίδει μετά από αρκετές συνεδριάσεις, ενώ απώλειες καταγράφηκαν στις ΗΠΑ με πρωταγωνιστή τον τεχνολογικό κλάδο. Παράλληλα, σημαντικές απώλειες περί του 8% είδε ο εν λόγω κλάδος και στην Κίνα σήμερα το πρωί, καθώς βρίσκεται στο επίκεντρο νέων κανονιστικών εμποδίων από τις ΗΠΑ.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι ηγέτες των δύο χωρών αναμένεται να συναντηθούν σήμερα.
Επιπλέον, το γεωπολιτικό ρίσκο μαίνεται και οι αγορές περιμένουν νέο ραντεβού Ουκρανίας Ρωσίας. Στο εσωτερικό, πυκνώνουν αυτή την εβδομάδα οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων με τον ΟΛΠ να δημοσιεύει το Δ΄ τρίμηνο πριν την σημερινή συνεδρίαση και την Αλφα το απόγευμα.
Υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη συνεδριάζει η FED με την πρώτη αύξηση των επιτοκίων να είναι δεδομένη.
Πιθανή η σταδιακή σταθεροποίηση των αγορών με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις αλλά και με αυξημένες διακυμάνσεις, γεγονός στο οποίο θα συνεισφέρει και η εκπνοή των παραγώγων τριμηνιαίου κύκλου αυτή την Παρασκευή. 

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης