Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ένταση των πιέσεων στη Ρωσία και μη εμπλοκή του ΝΑΤΟ – Επαφές με Κίνα

ΗΠΑ: Ένταση των πιέσεων στη Ρωσία και μη εμπλοκή του ΝΑΤΟ – Επαφές με Κίνα

Ανοικτοί δίαυλοι με την Κίνα από τις ΗΠΑ για το ζήτημα της Ουκρανίας

Σχετικά Άρθρα
Η επέκταση των επιθέσεων της Ρωσίας σε νέους στόχους στην Ουκρανία κοντά στα πολωνικά σύνορα αντανακλά την αυξανόμενη απογοήτευσή της για τον ρυθμό της εισβολής, δήλωσε την Κυριακή ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Jake Sullivan, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Reuters την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022.

Κάθε σπιθαμή του εδάφους του ΝΑΤΟ

Ο Sullivan δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει κάποιο σχέδιο να επιχειρήσουν αμερικανικές δυνάμεις στην Ουκρανία, αλλά πρόσθεσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υπερασπιστούν "κάθε σπιθαμή" του εδάφους του ΝΑΤΟ, ενώ θα αυξήσουν τη βοήθεια προς τους Ουκρανούς μαχητές, μεταξύ άλλων με την παροχή αντιαεροπορικών όπλων.

Κλιμάκωση των πιέσεων

Είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους θα συνεχίσουν να κλιμακώνουν τις πιέσεις στη Ρωσία και προειδοποίησε ότι τυχόν κινήσεις της Κίνας ή άλλων χωρών που θα παρέχουν σωσίβιο στη Ρωσία ή θα τη βοηθήσουν να αποφύγει τις δυτικές κυρώσεις θα έχουν "οπωσδήποτε" συνέπειες.

Επαφές με Κίνα

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan θα συναντηθεί με τον κορυφαίο διπλωμάτη της Κίνας Γιανγκ Τζιέτσι στη Ρώμη τη Δευτέρα 14 μαρτίου 2022 για να συζητήσουν τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τον αντίκτυπό του στην περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια, δήλωσε πηγή που γνωρίζει τα σχέδια.

Ανοικτοί δίαυλοι

Η συνάντηση σχεδιαζόταν εδώ και αρκετό καιρό στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας της Ουάσιγκτον και του Πεκίνου να διατηρήσουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και να διαχειριστούν τον ανταγωνισμό, αλλά ο πόλεμος στην Ουκρανία θα είναι "ένα σημαντικό θέμα", δήλωσε η πηγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης