Τελευταία Νέα
Διεθνή

Daily Mail: Ο Putin προχωρά σε καρατομήσεις στρατηγών και κατασκόπων για τις «ήττες» στην Ουκρανία

Daily Mail: Ο Putin προχωρά σε καρατομήσεις στρατηγών και κατασκόπων για τις «ήττες» στην Ουκρανία
Σε διώξεις εντός της υπηρεσίας πληροφοριών αναφέρεται ότι προχωρά ο Ρώσος πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα
O Vladimir Putin έθεσε σε κατ' οίκον περιορισμό δύο κορυφαία στελέχη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), αφού τους κατηγόρησε «για λανθασμένες πληροφορίες που οδήγησαν τον στρατό του σε μια σειρά από ντροπιαστικές ήττες στην Ουκρανία».
Όπως μεταδίδει η Daily Mail, ο Andrey Soldatov, γνώστης της δράσης των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας, ανέφερε ότι πηγές εντός της FSB του είπαν ότι ο Sergey Beseda, 68 ετών, επικεφαλής του τμήματος εξωτερικών υποθέσεων της υπηρεσίας, συνελήφθη κατόπιν εντολής του Putin.
Συνελήφθη, επίσης o Anatoly Boliouha, ο αναπληρωτής του Beseda.
Ο Andrey Soldatov υποστηρίζει ότι ο Vladimir Putin είναι «πραγματικά δυσαρεστημένος» με την υπηρεσία - την οποία διηύθυνε πριν γίνει πρόεδρος.
Ο Vladimir Putin λέγεται ότι κατηγορεί την υπηρεσία για πληροφορίες που τον διαβεβαίωναν πριν από την εισβολή ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα αντιμετώπιζαν συμβολική αντίσταση από τον ουκρανικό στρατό και ότι οι ίδιοι οι Ουκρανοί ήταν πρόθυμοι να απαλλαγούν από τους ηγέτες τους.
Επιπροσθέτως, υπάρχουν κατηγορίες για υπεξαίρεση κονδυλίων, καθώς και εσκεμμένα ψευδείς πληροφορίες για την πολιτική κατάσταση στην Ουκρανία.
Η Daily Mail σημειώνει επίσης ότι σύμφωνα με τον επικεφαλής του συμβουλίου ασφαλείας της Ουκρανίας ο Vladimir Putin φέρεται να «καρατόμησε» νωρίτερα την Παρασκευή και οκτώ κορυφαίους στρατηγούς του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης