Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προς δεύτερη εισβολή η Ρωσία στην Ουκρανία – Τεράστια οχηματοπομπή βόρεια του Κιέβου – Στρατεύματα από την Άπω Ανατολή

Προς δεύτερη εισβολή η Ρωσία στην Ουκρανία – Τεράστια οχηματοπομπή βόρεια του Κιέβου – Στρατεύματα από την Άπω Ανατολή
Τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται σε μια απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων από το κέντρο του Κιέβου
Σχετικά Άρθρα

Προς δεύτερη μεγάλη εισβολή στην Ουκρανία με απώτερο στόχο την άμεση κατάληψη του Κιέβου φέρεται να ετοιμάζει η Ρωσία, αν κρίνει κανείς από τις τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις που κινητοποιεί στο ουκρανικό μέτωπο.
Πληροφορίες αναφέρουν πως αφενός υπάρχει μια πελώρια στρατιωτική οχηματοπομπή μήκους 64 χιλιομέτρων βόρεια του Κιέβου και αφετέρου μεταφέρονται στρατεύματα από την Άπω Ανατολή προς την Ευρώπη.
Συγκεκριμένα, το πρακτορείο Interfax μετέδωσε επικαλούμενο τη διοίκηση των δυνάμεων του ανατολικού τομέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ότι ρωσικά στρατεύματα οι βάσεις των οποίων βρίσκονται στη ρωσική Άπω Ανατολή θα διεξαγάγουν γυμνάσια στην επαρχία Αστραχάν, η οποία βρίσκεται στα όρια μεταξύ του ευρωπαϊκού και του ασιατικού τμήματος της Ρωσίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης, οι μονάδες που μετακινούνται θα εκτελέσουν ασκήσεις ιδίως για την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων.

Οχηματοπομπή 64 χιλιομέτρων

Την ίδια στιγμή, εικόνες από δορυφόρους που τραβήχθηκαν χθες Δευτέρα 28/2 κατέγραψαν μια πελώρια ρωσική στρατιωτική οχηματοπομπή, μήκους 64 χιλιομέτρων, να βρίσκεται βόρεια του Κιέβου.
Η οχηματοπομπή περιλαμβάνει εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα, άρματα μάχης, αυτοκινούμενα πυροβόλα και οχήματα επιμελητειακής υποστήριξης και έχει κατεύθυνση προς νότο, προς το Κίεβο, σύμφωνα με την ιδιωτική εταιρεία Maxar.
3_118.jpg
«Εκτείνεται από τα περίχωρα του αεροδρομίου Αντόνοφ (περίπου 25 χλμ. από το κέντρο του Κιέβου) στον νότο, ως τα περίχωρα του Πριμπίρσκ στον βορρά”, ανέφερε η Maxar.
Το αεροδρόμιο μετατράπηκε, από την έναρξη της εισβολής, σε θέατρο σφοδρών μαχών, καθώς ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να το καταλάβει ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την κατάληψη του Κιέβου.
Στην οχηματοπομπή, όπως καταγράφηκε από τους δορυφόρους, «ορισμένα οχήματα είναι ενίοτε πολύ απομακρυσμένα το ένα από το άλλο», ενώ «σε άλλα τμήματά της τα οχήματα είναι τοποθετημένα ανά δυάδες ή τριάδες το ένα πλάι στο άλλο», πρόσθεσε η Maxar.
2_139.jpg
Στις εικόνες βλέπει κανείς εκατοντάδες οχήματα, το ένα πίσω από το άλλο, σε δρόμους της ουκρανικής επαρχίας και, ενίοτε, καπνό σε μικρή απόσταση, που προέρχεται από φλεγόμενα κτίρια, κατά την εταιρεία.

Συγκεντρώσεις στρατευμάτων στη Λευκορωσία

Επιπλέον, η Maxar έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες που καταγράφουν νέες συγκεντρώσεις ρωσικών χερσαίων δυνάμεων, οχημάτων και πτερύγων επιθετικών ελικοπτέρων στη νότια Λευκορωσία, σε απόσταση μικρότερη των 30 χλμ. από τα σύνορα της Ουκρανίας.
1_104.jpg
Προς δεύτερη εισβολή

Όλα αυτά τα δεδομένα, δείχνουν πως η ρωσική στρατιωτική μηχανή ετοιμάζεται για ένα δεύτερο κύμα εισβολής στην Ουκρανία προκειμένου να βάλει τέλος στην έως σήμερα αντίσταση των ουκρανικών δυνάμεων.
Μέχρι στιγμής οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να κρατήσουν το ρωσικό στρατό σε μια απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων από το κέντρο του Κιέβου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης