Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Υποβάθμιση της Frigoglass σε CCC, αρνητικό το outlook - Λειτουργικά προβλήματα, αδύναμη ρευστότητα

tags :
S&P: Υποβάθμιση της Frigoglass σε CCC, αρνητικό το outlook - Λειτουργικά προβλήματα, αδύναμη ρευστότητα
Σε CCC υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Frigoglass ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P, αρνητικό το outlook

Σε CCC υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Frigoglass ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P, με αρνητικό outlook λόγω των λειτουργικών προβλημάτων που ήλθαν ως συνέπεια της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και της αδύναμης ρευστότητας.
Η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία προκάλεσε την επιβολή αυστηρών κυρώσεων από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου, σημειώνει ο οίκος.
Η Frigoglass, που κατασκευάζει συστήματα ψύξης και φιάλες από γυαλί, αντιμετωπίζει προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα που επηρεάζουν τόσο τις πρώτες ύλες όσο και τα τελικά προϊόντα της εξαιτίας αυτών των κυρώσεων.
Επιπλέον όμως θα υποστεί και μελλοντικά απώλεια πωλήσεων.
Ένας από τους βασικούς πελάτες της, η Coca-Cola, υποχρεώθηκε να αναστείλει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία.
Η εταιρεία φαίνεται να έχει επαρκή ρευστότητα για να πληρώσει τους τόκους της 1ης Αυγούστου στα ομόλογα υψηλής εξασφάλισης αλλά θεωρούμε ότι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εξωτερικούς παράγοντες για την εκπλήρωση των οικονομικών της δεσμεύσεων εντός των επόμενων 12 μηνών, αναφέρει η έκθεση της  S&P.
Για το λόγο αυτό ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P μείωσε σε «CCC» από «B-» τις αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας του εκδότη και του επιπέδου έκδοσης για τη Frigoglass και τα ανώτερα εξασφαλισμένα ομόλογά της ύψους 260 εκατομμυρίων ευρώ με ημερομηνία λήξης τον Φεβρουάριο του 2025.
Οι αρνητικές προοπτικές δείχνουν ότι η διακοπή των εργασιών της Frigoglass έχει αυξήσει τον κίνδυνο αθέτησης πληρωμών τους επόμενους 12 μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης