Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βέλη Erdogan σε Δύση για το Ουκρανικό: Όσοι έμειναν σιωπηλοί μπροστά στην εισβολή της Κριμαίας, μιλάνε τώρα

Βέλη Erdogan σε Δύση για το Ουκρανικό: Όσοι έμειναν σιωπηλοί μπροστά στην εισβολή της Κριμαίας, μιλάνε τώρα
Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειες της για ειρήνη
Σχετικά Άρθρα
Ευθύνες στη Δύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία επέρριψε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, εξαίροντας το ρόλο της Τουρκίας ως διαμεσολαβητή.
«Αν ολόκληρη η Δύση και όλος ο κόσμος είχαν υψώσει τις φωνές τους ενάντια στην εισβολή στην Κριμαία το 2014, θα ήμασταν αντιμέτωποι με τη σημερινή εικόνα; Αλλά αυτοί που σιώπησαν στην εισβολή στην Κριμαία, τώρα μιλάνε. Η δικαιοσύνη ισχύει για κάποιες περιοχές και δεν ισχύει σε άλλες; Η διεθνής κοινότητα δεν έδειξε την απαραίτητη ευαισθησία. Η Ουκρανία έμεινε μόνη στον δίκαιο αγώνα της. Βλέπουμε τις πικρές συνέπειες των προβλημάτων που μπορούν να επιλυθούν μόνο μέσω της διπλωματίας» o Erdogan στην εναρκτήρια ομιλία του στο Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας.
Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος απηύθυνε έκκληση να επικρατήσει η λογική και τα όπλα να σιγήσουν σύντομα. «Ελπίζουμε ότι το μέτρο και η κοινή λογική θα επικρατήσουν και ότι τα όπλα θα σιγήσουν το συντομότερο δυνατό. Είναι επιτακτική ανάγκη να συσταθεί μια νέα παγκόσμια αρχιτεκτονική ασφάλειας που θα προστατεύει την ειρήνη, αντί για το status quo που επικρατεί, ώστε να υπηρετεί όλη την ανθρωπότητα αντί για τα συμφέροντα 5 χωρών.
Θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, κάνοντας χρήση ακόμη και των εξουσιών που παρέχονται στη χώρα μας από τη Σύμβαση του Μοντρέ, για να διασφαλίσουμε ότι η ειρήνη θα επικρατήσει στην περιοχή μας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ρόλος της Τουρκίας

Εξάλλου, ο Erdogan εξήρε τον ρόλο της Τουρκίας ως διαμεσολαβητής στον πόλεμο στην Ουκρανία. «Έχουμε αναπτύξει μία έντονη διπλωματική κινητικότητα ήδη πριν από την κρίση και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Έχω συνομιλήσει με 25-30 ηγέτες. Όπως σε όλες τις συνομιλίες μας, θα μοιραστούμε τις τεχνικές λύσης με τους συνομιλητές μας. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης