Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Για μια ακόμη φορά ο Erdogan και η Τουρκία αναβαθμίζονται ως ειρηνοποιοί στην περιοχή… και ο Μητσοτάκης κυβιστήσεις

Για μια ακόμη φορά ο Erdogan και η Τουρκία αναβαθμίζονται ως ειρηνοποιοί στην περιοχή… και ο Μητσοτάκης κυβιστήσεις
Ο Erdogan αναβαθμίζεται καίρια στην περιοχή, ως ειρηνοποιός και κοινής αποδοχής από τους εμπλεκόμενους δηλαδή Ρωσία και Ουκρανία...
Σχετικά Άρθρα

Πριν λίγο καιρό το bankingnews σε ανάλυση του ανέφερε γιατί η στρατηγική Μητσοτάκη του έλληνα πρωθυπουργού είναι λάθος και του Erdogan του Τούρκου Προέδρου η ορθή για το Ουκρανικό.
Ο έλληνας πρωθυπουργός κρύφτηκε πίσω από το μπλοκ της Ευρώπης και συντάχθηκε κατά της Ρωσίας προκαλώντας την οργή του υπουργείου Εξωτερικών της ρωσικής κυβέρνησης.
Την ίδια στιγμή ο Erdogan όχι απλά κράτησε ίσες αποστάσεις αλλά εναντιώθηκε και στο ΝΑΤΟ, αναφέροντας ότι δεν μπορεί να υιοθετούμε πρακτικές άλλων εποχών με κυνήγι μαγισσών.
Ο Erdogan αναβαθμίζεται καίρια στην περιοχή, ως ειρηνοποιός και κοινής αποδοχής από τους εμπλεκόμενους δηλαδή Ρωσία και Ουκρανία...

Ποια τα δεδομένα;

1)Στις 10 Μαρτίου 2022 στην νότια Τουρκία στην Αττάλεια με αφορμή συνέδριο που διεξάγεται έχουν κληθεί ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών και ο ουκρανός υπουργός εξωτερικών…
Στόχος είναι να ξεκινήσει μια διπλωματική διευθέτηση του Ουκρανικού.
Ότι Ρωσία και Ουκρανία αποδέχθηκαν την τουρκική πρόσκληση αποτελεί ξεκάθαρα ψήφο εμπιστοσύνης στην Τουρκία.
Είναι προφανές ότι για τους Ρώσους και τους Ουκρανούς ο Erdogan και η Τουρκία θεωρούνται φίλια δύναμη.
Ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Erdogan, πριν μήνες με αφορμή τους S-400 ο Putin είχε αναφέρει ότι ο Erdogan κρατάει τον λόγο του.
Η Τουρκία παρ΄ ότι μέλος του ΝΑΤΟ όχι μόνο αγόρασε S-400 από την Ρωσία αλλά δεν συντάχθηκε με το ΝΑΤΟ στην επιχείρηση καταδίκης της Ρωσίας.
Να τονιστεί ότι ο Erdogan διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Putin αλλά και με τον Zelensky, υπενθυμίζεται ότι τουρκικά drones συμμετείχαν στον πόλεμο στην Ουκρανία, κατά της Ρωσίας.
Η Τουρκία όπως χειρίστηκε την Συνθήκη του Μοντρέ για την διέλευση των πλοίων από τα Στενά του Βοσπόρου σεβάστηκε και τις δύο εμπλεκόμενες χώρες Ρωσία και Ουκρανία.

2)Ο Γερμανός Καγκελάριος Scholz θα επισκεφθεί στις 14 Μαρτίου την Τουρκία.
Είναι η πρώτη φορά που ο Scholz επισκέπτεται την Τουρκία και προφανώς αποτελεί ένα ακόμη παράγοντα αναβάθμισης της Τουρκίας στην περιοχή.
Να σημειωθεί ότι η Καγκελάριος Merkel διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον Erdogan και την Τουρκία, υπενθυμίζεται ότι στην Τουρκία διαμένουν σχεδόν 4 εκατ τούρκοι.

3)Μετά από χρόνια ο Ισραηλινός Πρόεδρος επισκέπτεται την Τουρκία έχοντας συναντήσεις με τον Erdogan.
Η αποκατάσταση των σχέσεων Ισραήλ και Τουρκίας θα ανοίξει δύο νέα ζητήματα, συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και Παλαιστινιακό.
Για το σκέλος της ενέργειας η Τουρκία που σαμπόταρε από την πρώτη στιγμή το διάτρητο σχέδιο EastMed το υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου, αντιπροτείνει την δημιουργία αγωγού που θα διέρχεται την Τουρκία και μέσω αυτού θα προωθείται το φυσικό αέριο του Ισραήλ που εξορύσσεται από το υποθαλάσσιο κοίτασμα Leviathan.

4)Σε αντίθεση με τον Erdogan και την Τουρκία που ξεκάθαρα αναβαθμίζονται στην περιοχή η ελληνική κυβέρνηση με κυβιστήσεις κοινώς κωλοτούμπες επιχειρεί να μετριάσει το φιάσκο.
Από την μια η Ρωσία εμφανίστηκε εξοργισμένη με την ελληνική εξωτερική πολιτική - και δικαιολογημένα ήταν εξοργισμένη - και από την άλλη ο Μητσοτάκης δηλώνει ότι είναι λάθος το embargo από την ΕΕ στο ρωσικό φυσικό αέριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης