Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Οι κυρώσεις στη Ρωσία θα συμπαρασύρουν την παγκόσμια οικονομία - Έκκληση για αυτοσυγκράτηση

Κίνα: Οι κυρώσεις στη Ρωσία θα συμπαρασύρουν την παγκόσμια οικονομία - Έκκληση για αυτοσυγκράτηση
Ανησυχητικές οι εξελίξεις, αναγκαίες οι ειρηνευτικές συνομιλίες είπε ο Κινέζος πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα
Την ανάγκη όλες οι πλευρές στον πόλεμο της Ουκρανίας να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση επισήμανε ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Emmanuel Macron και με τον καγκελάριο της Γερμανίας, Olaf Scholz.
Ο Jinping χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ουκρανία ανησυχητική και προειδοποίησε ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας θα συμπαρασύρουν την παγκόσμια οικονομία.
Σε αυτό το πλαίσιο, υποστήριξε πως Κίνα, Γαλλία και Γερμανία θα πρέπει να καταβάλλουν από κοινού προσπάθειες έτσι ώστε να αρχίσουν ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.
Σημειώνεται πως έως σήμερα το Πεκίνο δεν έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή, αναφέροντας μάλιστα πως οι ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια της πρέπει να γίνουν σεβαστές.

Ανησυχία του Xi Jinping για τις επιπτώσεις των κυρώσεων

«Θα θέλαμε να ζητήσουμε τη μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση προκειμένου να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση μεγάλης κλίμακας», είπε ο Xi.
Δήλωσε επίσης ότι η Γαλλία και η Γερμανία θα πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες για να μειώσουν τον αρνητικό αντίκτυπο της κρίσης και εξέφρασε ανησυχία για τον αντίκτυπο των κυρώσεων στη σταθερότητα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, των ενεργειακών προμηθειών, των αλυσίδων μεταφοράς και εφοδιασμού.
Η Κίνα «είναι έτοιμη να αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία», είπε ο Κινέζος πρόεδρος, ενώ επανέλαβε την αντίθεση επί της αρχής της χώρας του στις διεθνείς κυρώσεις, κρίνοντας ότι τα μέτρα που ελήφθησαν σε βάρος της Μόσχας «θα ζημιώσουν όλες τις πλευρές».
Η Κίνα, που έχει αρνηθεί να καταδικάσει τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία ή να τις χαρακτηρίσει εισβολή, έχει κατ’ επανάληψη εκφράσει την αντίθεσή της σε αυτό στο οποίο αναφέρεται ως παράνομες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.
Η φιλία της Κίνας με τη Ρωσίας, που ενδυναμώθηκε τον περασμένο μήνα όταν ο πρόεδρος Vladimir Putin παραβρέθηκε στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου την ίδια ημέρα που οι χώρες κήρυξαν στρατηγική συνεργασία «χωρίς όρια», έχει οδηγήσει Πεκίνο σε δύσκολη θέση καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία κλιμακώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης