Τελευταία Νέα
Διεθνή

Institute for the Study of War: Εντός 24 με 96 ωρών η επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο

Institute for the Study of War: Εντός 24 με 96 ωρών η επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο
Αρχίζει μια κρίσιμη στιγμή για τον πόλεμο στην Ουκρανία αναφέρει το αμερικανικό think tank
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως εντός των επόμενων 24 με 96 ωρών επίκειται η επίθεση του ρωσικού στρατού στο Κίεβο διατυπώνει το αμερικανικό think tank, Institute for the Study of War (Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου).
Όπως αναφέρει στην ανάλυση του το Ινστιτούτο, οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στα ανατολικά, βορειοδυτικά και δυτικά περίχωρα του Κιέβου, με την επίθεση να τοποθετείται χρονικά κάπου μεταξύ των επόμενων 24 με 96 ωρών.
Αν και πολλοί αναλυτές, υποστηρίζουν πως τα ρωσικά στρατεύματα αντιμετωπίζουν προβλήματα υλικοτεχνικής υποστήριξης και πως για αυτό το λόγο η προέλαση τους στο Κίεβο έχει επιβραδυνθεί σημαντικά σε σχέση με τις πρώτες ημέρες των στρατιωτικών επιχειρήσεων, το Ινστιτούτο υποστηρίζει πως οι Ρώσοι αυξάνουν τις προμήθειες τους και ενισχύονται, τη στιγμή που πραγματοποιούν επιθέσεις με το πυροβολικό και από αέρος για να «αποδυναμώσουν την άμυνα και να εκφοβίσουν τους υπερασπιστές της πόλης» πριν από μια τέτοια επίθεση.

Αδύνατες οι προβλέψεις

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, οι κινήσεις αυτές θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν την έναρξη μιας κρίσιμης στιγμής στον πόλεμο.
«Είναι πολύ νωρίς για να αποτιμήσουμε την πιθανή αποτελεσματικότητα της προσπάθειας των Ρώσων να ολοκληρώσουν την περικύκλωση του Κιέβου ή να καταλάβουν την πόλη αυτή τη στιγμή.
Εάν τα ρωσικά στρατεύματα κατάφεραν να ανεφοδιαστούν, να αναδιοργανωθούν και να σχεδιάσουν συντονισμένες ταυτόχρονες επιχειρήσεις κατά μήκος των διαφόρων αξόνων προέλασης γύρω και προς το Κίεβο, τότε μπορεί οι ενέργειες τους να είναι πιο επιτυχημένες από τις προηγούμενες επιχειρήσεις τους» αναφέρει η ανάλυση του Ινστιτούτου.
999999.JPG
Τι γίνεται με τα υπόλοιπα μέτωπα

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέτωπα, αναφέρεται πως στη νότια Ουκρανία οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν προς τα δυτικά προς το Μικολάγιεβ και την Οδησσό, βόρεια προς τη Ζαπορίζια και τα ανατολικά προς τη Μαριούπολη και το Donbass.
Όπως αναφέρει το Ινστιτούτο, η αποτυχία εστίασης σε οποιαδήποτε γραμμή προέλασης πιθανότατα να παρεμπόδισε τις ρωσικές επιχειρήσεις, κάτι που ενδεχομένως να συνεχιστεί.
Τα ρωσικά στρατεύματα στην Χερσώνα κινούνται προς το Μικολάγεφ, αναζητώντας ενδεχομένως μια διαδρομή για να παρακάμψουν την πόλη και να συνεχίσουν την προέλαση προς την Οδησσό.
Παράλληλα επισημαίνεται πως οι δυνάμεις που κατευθύνονται προς τη Ζαπορίζια δεν έχουν αυτήν τη στιγμή την μαχητική ισχύ που είναι πιθανώς απαραίτητη για να περικυκλώσουν ή να καταλάβουν αυτή τη μεγάλη πόλη.
Ωστόσο, επισημαίνεται ότι έχουν τις προϋποθέσεις για επιτυχημένες επιχειρήσεις εναντίον της Ζαπορίζια μόλις φτάσουν οι ενισχύσεις μετά την πτώση της Μαριούπολης και το άνοιγμα μιας ευρείας χερσαίας οδού προς τα δυτικά από το Donbass.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης