Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Novak: Το εμπάργκο της ΕΕ και των ΗΠΑ στο ρωσικό αργό θα εκτοξεύσει το πετρέλαιο στα 300 δολ. το βαρέλι

Novak: Το εμπάργκο της ΕΕ και των ΗΠΑ στο ρωσικό αργό θα εκτοξεύσει το πετρέλαιο στα 300 δολ. το βαρέλι
Η τιμή του πετρελαίου θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 300 δολάρια το βαρέλι, προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης
Η απόφαση της Δύσης να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την παγκόσμια αγορά, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Alexander Novak, ο οποίος σε δηλώσεις τους προσέθεσε πως η τιμή του μπορεί να ξεπεράσει τα 300 δολάρια το βαρέλι. 

Σύμφωνα με τον Ρώσο αντιπρόεδρο, είναι αδύνατο να αντικατασταθεί ο όγκος του ρωσικού πετρελαίου στην ευρωπαϊκή αγορά, θα χρειαστεί περισσότερο από ένας χρόνος, ενώ η απαγόρευσή του θα οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση των τιμών των καυσίμων, της ηλεκτρικής ενέργειας και της θέρμανσης στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Είναι απολύτως προφανές ότι η εγκατάλειψη του ρωσικού πετρελαίου θα έχει καταστροφικές συνέπειες στην παγκόσμια αγορά.
Η αύξηση των τιμών θα είναι απρόβλεπτη - περισσότερα από 300 δολάρια το βαρέλι, αν όχι περισσότερα.
Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, οι ευρωπαίοι πολιτικοί θα πρέπει να προειδοποιήσουν τους πολίτες τους, τους καταναλωτές, τι τους περιμένει και ότι οι τιμές στα πρατήρια καυσίμων, στην ηλεκτρική ενέργεια, στη θέρμανση θα εκτοξευθούν στα ύψη.
Αυτό θα επηρεάσει άλλες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής», πρόσθεσε ο Νovak. 
Ο Νοvak σημείωσε ότι η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου στην Ευρώπη, η οποία καταναλώνει περίπου 500 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου, εκ των οποίων η Ρωσία προμηθεύει περίπου 150 εκατομμύρια τόνους, ή το 30%.
Η Ρωσία προμηθεύει επίσης την ΕΕ με άλλους 80 εκατομμύρια τόνους πετρελαϊκών προϊόντων.
«Επιπλέον, όλοι γνωρίζουν ότι η προμήθεια πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου από τη Ρωσία σήμερα είναι η πιο ανταγωνιστική για την ευρωπαϊκή αγορά, δεδομένης της ανεπτυγμένης υποδομής πετρελαιαγωγών και της επιμελητείας των θαλάσσιων παραδόσεων», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης