Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μία διεθνής τράπεζα βλέπει 10% πιθανότητες για «παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο» και συστήνει…αγορές μετοχών

Μία διεθνής τράπεζα βλέπει 10% πιθανότητες για «παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο» και συστήνει…αγορές μετοχών
Οι επενδυτές να θυμούνται το τέλος της 12ετούς ανοδικής αγοράς πλησιάζει προς το τέλος της και αυτό το λέει μια από τις πιο θετικές για τις μετοχές εταιρίες διεθνώς η BCA Research
Σχετικά Άρθρα

Τις τελευταίες ημέρες με τον κίνδυνο ενός παγκόσμιου πολέμου να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών, μια απόκρυφη ιστορία κάνει τον γύρο των γραφείων συναλλαγών: μια ιστορία στην οποία ένας αξιοσέβαστος αναλυτής εξηγεί γιατί όταν η Wall Street κυριεύτηκε από πανικό πωλήσεων κατά τη διάρκεια την κουβανική πυραυλική κρίση, η σωστή κίνηση ήταν η αγορά των πάντων…

Ήταν το μάθημα που έμαθα κατά τη διάρκεια της κουβανικής κρίσης.
Στην εποχή της Κρίση των Πυραύλων της Κούβας υπήρχαν φήμες ότι η Ρωσία είχε εκτοξεύσει πυραύλους και ο Dow Jones κατέρρευσε.
Συνομιλώντας με ένα γηραιότερο και εμπειρότατο επενδυτή τον Τζακ μου είπε «ηρέμησε παιδί μου!
Πρώτα αγόρασέ μου ένα ποτό και μετά κάτσε να με ακούσεις». Παρήγγειλα το ποτό και κάθισα με ευγένεια.
Ο Τζακ λοιπόν είπε: «Κοίτα παιδί, αν ακούς τους πύραυλους να πετούν, τότε αγοράζεις μετοχές. Δεν πουλάς.
Την στιγμή του απόλυτου πανικού αγοράζεις δεν πουλάς».
«Σίγουρα αγοράζεις!» είπε ο Τζακ.
«Επειδή, αν κάνεις λάθος και οι πύραυλοι είναι αληθινοί θα είμαστε όλοι νεκροί».

Τι αναφέρει η BCA Research

Σε έκθεση που δημοσιεύτηκε με τον συγκλονιστικό τίτλο «Ring Risk Of A Nuclear Apocalypse» η BCA Research από τις παλαιότερες τράπεζες αναλύσεων διεθνώς γράφει ότι «ο κίνδυνος του Αρμαγεδδώνα έχει αυξηθεί δραματικά» υπάρχει 10% πιθανότητα να συμβεί ο Αρμαγεδδώ για τους ακόλουθους λόγους:

1)Εάν ο Putin o Ρώσος Πρόεδρος αισθάνεται ότι δεν έχει μέλλον, μπορεί να προσπαθήσει να πάρει τους πάντες μαζί του.
Η κατάρρευση του ρουβλίου, και αυτό που είναι βέβαιο ότι θα είναι μια σημαντική πτώση του βιοτικού επιπέδου σε ολόκληρη τη Ρωσία, θα μπορούσε να υποκινήσει κοινωνική έκρηξη στην Ρωσία κατά του Putin.
Μια ήσυχη συνταξιοδότηση δεν θα είναι επιλογή για τον Putin.

2)Αν και υπάρχει ένα τεράστιο περιθώριο λάθους γύρω από οποιαδήποτε εκτίμηση, υποκειμενικά, θα δίναμε μια δυσάρεστα υψηλή πιθανότητα 10% για έναν παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο που θα τερματίσει τον πολιτισμό τους επόμενους 12 μήνες.

3)Η BCA Research προειδοποιεί ότι ακόμη και αν τελικά αποφευχθεί ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, "οι αγορές θα μπορούσαν να βιώσουν μια στιγμή φρίκης, ένα τεράστιο σοκ τις επόμενες εβδομάδες, παρόμοια με αυτό που συνέβη στην αρχή της πανδημίας.
Οι αναζητήσεις της Google για πυρηνικό πόλεμο ήδη εκτινάσσονται."

4) Η αγορά σήμερα θυμίζει τις αρχές του 2020 σημειώνοντας ότι παρουσίασαν μια ανάλυση στις 21 Φεβρουαρίου του 2020 με τίτλο «Οι αγορές είναι πολύ εφησυχασμένες για τον κορωνοϊό», στην οποία τονιζόταν ότι μια καθολική πανδημία «θα μπορούσε να οδηγήσει 20 εκατομμύρια ανθρώπους στον θάνατο» και ότι «αυτό πιθανότατα θα πυροδοτούσε μια παγκόσμια ύφεση τόσο βαθιά όσο η Μεγάλη Ύφεση του 2008 με 2009, με μόνη παρηγοριά ότι η ανάκαμψη θα ήταν πολύ πιο γρήγορη από αυτή που ακολούθησε την οικονομική κρίση».
Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι η BCA Research τον Μάρτιο του 2020 την εποχή του μεγάλου κραχ ήταν η πρώτη εταιρία που αναβάθμισε τις μετοχές…

Μπορεί να ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος;

Η BCA Research παραδέχεται ότι ένα παγκόσμιο θερμοπυρηνικό επεισόδιο είναι ακόμα απίθανο, ωστόσο για να είμαστε ασφαλής, πήραμε μερικά μπουκάλια ιωδιούχου καλίου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Όταν ελέγξαμε ξανά το φαρμακείο όλα τα μπουκάλια πουλήθηκαν πλέον αγοράζονται και στην Amazon σχεδόν δέκα φορές την κανονική τιμή άρα ο κόσμος ανησυχεί.
Η αύξηση του κινδύνου ενός γεγονότος που δυνητικά μπορεί να τελειώσει τον πολιτισμό σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να πουλήσει τις επενδύσεις του και να απολαύσει τον λίγο χρόνο που μπορεί να του απομένει;
Αντίθετα, σύμφωνα με την BCA, «παρά τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου, είναι λογικό να παραμείνουμε θετικοί στις μετοχές τους επόμενους 12 μήνες».
Σε βάση 12μήνου η BCA Research είναι θετική για τις μετοχές αλλά όχι σε μεσοπρόθεσμη βάση που πιστεύει ότι τα ανοδικά περιθώρια των αγορών θα εξαντληθούν.
Η στροφή σε έναν πολυπολικό κόσμο θα μειώσει την δυναμική της παγκοσμιοποίησης», η οποία ήταν μια σημαντική δύναμη που περιόριζε τον πληθωρισμό και τα επιτόκια τις τελευταίες δεκαετίες.

Επίσης ο κίνδυνος πολέμου θα μπορούσε να ωθήσει τα νοικοκυριά να μειώσουν τις αποταμιεύσεις δεν έχει νόημα να αποταμιεύουμε για μια βροχερή μέρα εάν αυτή η μέρα δεν έρθει ποτέ.

Ως αποτέλεσμα, η BCA αναμένει ότι μετά την αύξηση των επιτοκίων η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια προς τα τέλη του 2023 ή το 2024, «καθώς γίνεται σαφές ότι το ουδέτερο επιτόκιο σε ονομαστικούς όρους είναι πιο κοντά στο 3% προς 4% αντί για το 2% που αποτιμάει η αγορά».
Οι επενδυτές να θυμούνται το τέλος της 12ετούς ανοδικής αγοράς πλησιάζει προς το τέλος της και αυτό το λέει μια από τις πιο θετικές για τις μετοχές εταιρίες διεθνώς η BCA Research.
risking_sirk_of_nuclear_apocalypse.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης