Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυτό είναι το μυστικό σχέδιο των ΗΠΑ για εξόριστη κυβέρνηση Zelensky και μακροχρόνια αντίσταση στη Ρωσία

Αυτό είναι το μυστικό σχέδιο των ΗΠΑ για εξόριστη κυβέρνηση Zelensky και μακροχρόνια αντίσταση στη Ρωσία
Η ηγεσία της Ουκρανίας και οι δυτικοί υποστηρικτές της έχουν «σχέδια έκτακτης ανάγκης» για να δημιουργήσουν μια συνεχιζόμενη εξόριστη κυβέρνηση
Σχετικά Άρθρα

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται αποκαλύψεις για τα σχέδια των Αμερικανών να δημιουργήσουν μία «εξόριστη» ουκρανική κυβέρνηση, που θα διεξάγει ανταρτοπόλεμο, στην περίπτωση που οι ρωσικές δυνάμεις να κατακτήσουν τη χώρα.
Η ηγεσία της Ουκρανίας και οι δυτικοί υποστηρικτές της έχουν «σχέδια έκτακτης ανάγκης» για να δημιουργήσουν μια συνεχιζόμενη εξόριστη κυβέρνηση σε περίπτωση που οι ρωσικές δυνάμεις κατακτήσουν τη χώρα, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.
Το δημοσίευμα της εφημερίδας, όπως αντίστοιχο των New York Times αποκαλύπτουν πως ο σχεδιασμός του State Department υπάρχει από την ημέρα έναρξης των ρωσικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης - Στην Πολωνία η εξόριστη κυβέρνηση

«Έχουμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης για κάθε ενδεχόμενο» είπε Αμερικανός αξιωματούχος στην Washington Post, η οποία ονομάζει επίσης την Πολωνία ως την πιθανή χώρα για μια ουκρανική κυβέρνηση στην εξορία.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky , ο οποίος αυτοαποκαλείται «Νο. 1» στόχος του Κρεμλίνου, αναγνωρίζεται περαιτέρω στην Ουάσιγκτον ως η «δύναμη» που είναι ικανή – και εκτός χώρας- να συσπειρώσει την ένοπλη αντίσταση των Ουκρανών

Στην αντίσταση ο Zelensky

«Εάν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους επιλέξουν να στηρίξουν μια αντίσταση, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky θα είναι η κομβική δύναμη»,
είπαν αξιωματούχοι, «διατηρώντας το ηθικό και συσπειρώνοντας τους Ουκρανούς που θα ζουν υπό ρωσική κατοχή για να αντισταθούν στον ισχυρό και καλά εξοπλισμένο εχθρό τους», αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα.
Οι σύμβουλοι του Zelensky περιέγραψαν επίσης τα δικά τους μυστικά σχέδια για την ομάδα ασφαλείας του να τον απομακρύνει στα σύνορα και έξω από τη χώρα σε περίπτωση ταχείας κατάληψης όλων των κυβερνητικών κτιρίων από τη Ρωσία.

Παρασκήνιο στην Ευρώπη

Παρασκηνιακά και οι Ευρωπαίοι ηγέτες ετοιμάζονται να στηρίξουν μία εξόριστη ουκρανική κυβέρνηση ακόμη και αν πέσει το Κίεβο και οι μεγάλες πόλεις, όπως αναφέρει το δημοσίευμα
Εξάλλου οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες, όπως και οι Αμερικανοί, αρχίζουν να προετοιμάζονται για το πώς θα στηρίξουν την ουκρανική κυβέρνηση εάν πέσει το Κίεβο ή η χώρα καταληφθεί πλήρως από τη Ρωσία.
Ένα ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών που καταδικάζει την εισβολή και συγκέντρωσε 141 ψήφους, είναι ένα στοιχείο για να τεθούν τα θεμέλια, ώστε να αναγνωριστεί η κυβέρνηση Zelensky ως η νόμιμη ακόμη και εάν καταληφθεί η χώρα.
Αυτός ο «σχεδιασμός» από την πλευρά των ΗΠΑ φαίνεται να έχει ήδη μετατοπιστεί προς τη διατήρηση της μυστικής υποστήριξης σε μια ουκρανική αντίσταση που θα πολεμά εναντίον της ρωσικής κατοχής της χώρας.
Αναμένεται ότι η Ρωσία θα επιδιώξει τελικά να εγκαταστήσει μια κυβέρνηση «μαριονέτα» στο Κίεβο, σύμφωνα με τους NY Times.

Εάν σκοτωθεί ο Zelensky

Οι δυτικοί επίσης συζητούν πώς να εξασφαλίσουν τη διαδοχή της Ουκρανίας «εάν συλληφθεί ή σκοτωθεί ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky».
Κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης Αμερικανών γερουσιαστών στην Ουκρανία, διοικητής των ειδικών δυνάμεων τους ενημέρωσε πως άλλαξαν εκπαίδευση και σχεδίαζαν να επικεντρωθούν στη διατήρηση μιας ένοπλης αντίστασης, βασιζόμενοι σε τακτικές που μοιάζουν με ανταρτοπόλεμο.
«Πρέπει να τους αναγνωρίσουμε ως εξόριστη κυβέρνηση, στη Βαρσοβία ή στο Λονδίνο, και θα έπρεπε να αποκαλούμε την Ουκρανία ως κατεχόμενη Ουκρανία», αναφέρουν οι Αμερικανοί.



us_allies.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης