Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Amazon βάζει «λουκέτο» σε όλα τα «φυσικά» της βιβλιοπωλεία

Η Amazon βάζει «λουκέτο» σε όλα τα «φυσικά» της βιβλιοπωλεία
Στις 31 Δεκεμβρίου 2021, η Amazon είχε 672 φυσικά καταστήματα στη Βόρεια Αμερική, συμπεριλαμβανομένων και των Whole Foods
Σχετικά Άρθρα
Αφού πρώτα «σκότωσε» τα παραδοσιακά βιβλιοπωλεία τώρα κλείνει και τα δικά της… Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου επιβεβαίωσε την Τετάρτη 2/3/2022 ότι κλείνει 68 σημεία λιανικής πώλησης, συμπεριλαμβανομένων όλων των καταστημάτων Amazon Books, ως μέρος μιας ευρύτερης αλλαγής στη στρατηγική της. Εκτός από τα βιβλιοπωλεία, η Amazon κλείνει και τα καταστήματα “4-star” και “Pop Up”.
Η εταιρεία είπε ότι σχεδιάζει να «εστιάσει περισσότερο» σε άλλες «φυσικές» προσπάθειες λιανικής, συμπεριλαμβανομένων των παντοπωλείων, Amazon Fresh, Whole Foods και Amazon Go (παντοπωλείο χωρίς ταμείο), καθώς και του καταστήματος ρούχων Amazon Style που άνοιξε πρόσφατα.
«Παραμένουμε αφοσιωμένοι στη δημιουργία μακροπρόθεσμων φυσικών εμπειριών και τεχνολογιών λιανικής και συνεργαζόμαστε στενά με τους υπαλλήλους μας που επηρεάζονται, για να τους βοηθήσουμε να βρουν νέες θέσεις στην Amazon», δήλωσε η Betsy Harden, εκπρόσωπος της εταιρείας.
Η πρώτη «εισβολή» της Amazon στο λιανικό εμπόριο ήταν στις αρχές του 2015 με ένα κατάστημα για φοιτητές σε πανεπιστημιούπολη, δύο ολόκληρες δεκαετίες μετά την ίδρυσή της! Αργότερα το ίδιο έτος, άνοιξε το πρώτο της φυσικό βιβλιοπωλείο στο Seattle.
Το 2017, η Amazon ανακοίνωσε ότι θα αγόραζε την Whole Foods και, μαζί της, τα εκατοντάδες παντοπωλεία της αλυσίδας σούπερ μάρκετ και φέτος ότι θα λειτουργήσουν και τα Amazon Style.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης