Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Άντλησε 270 εκατ. δολ. από «ομόλογα πολέμου» για να χρηματοδοτήσει τον στρατό

Ουκρανία: Άντλησε 270 εκατ. δολ. από «ομόλογα πολέμου» για να χρηματοδοτήσει τον στρατό
«Πολεμικά ομόλογα» εξέδωσε η κυβέρνηση της Ουκρανίας την Τρίτη συγκεντρώνοντας το ποσό των 8,14 δισ. χρίβνια (270 εκατ. δολάρια)
Σχετικά Άρθρα

«Πολεμικά ομόλογα» εξέδωσε η κυβέρνηση της Ουκρανίας την Τρίτη συγκεντρώνοντας το ποσό των 8,14 δισ. χρίβνια (270 εκατομμύρια δολάρια).
Το υπουργείο Οικονομικών της χώρας ανέφερε σε tweet ότι τα ομόλογα θα έχουν απόδοση 11% με διάρκεια ισχύος ενός έτους.
«Τα έσοδα από τα ομόλογα θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και για τη διασφάλιση της αδιάλειπτης παροχής των οικονομικών αναγκών του κράτους κατά τη διάρκεια του πολέμου», ανέφερε το υπουργείο στο Twitter. 
Η ονομαστική αξία ανά ομόλογο είναι 1.000 χρίβνια ($33).
Η κυβέρνηση της Ουκρανίας προχώρησε επίσης στην έκδοση ομολόγων με διάρκεια δύο μηνών και απόδοση 10%, από την οποία συγκέντρωσε επιπλέον 7 εκατομμύρια δολάρια.
Η πώληση ομολόγων πραγματοποιήθηκε μέσω αντιπροσώπων, συμπεριλαμβανομένης της Citigroup, της αυστριακής Raiffeisen Bank και της OTP Bank Nyrt με έδρα τη Βουδαπέστη, ανέφερε η Wall Street Journal.
Tο «ομόλογο πολέμου» είναι ένα χρεόγραφο που εκδίδεται από μία κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση στρατιωτικών επιχειρήσεων σε περιόδους πολέμου ή συγκρούσεων.
military_bonds.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης