Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία προς G7: Να τεθεί πλαφόν στις εισαγωγές καυσίμων από τη Ρωσία - Νέες κυρώσεις

Βρετανία προς G7: Να τεθεί πλαφόν στις  εισαγωγές καυσίμων από τη Ρωσία - Νέες κυρώσεις
Τι δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Liz Truss για το θέμα των κυρώσεων προς τη Ρωσία
Σχετικά Άρθρα
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα υποστήριζε την Ομάδα των G7  να θέσει όρια στην ποσότητα ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα μπορούσαν να εισάγουν τα μέλη της «με την πάροδο του χρόνου», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Liz Truss,, σε μια πιθανή κλιμάκωση των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία στις ενεργειακές αγορές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Κυριακή 27 Φερβουαρίου 2022.

Χρηματοδοτείται ο στρατός

Ο ρωσικός στρατός «χρηματοδοτείται από τα έσοδα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, επομένως αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μειώσουμε την εξάρτηση από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο», δήλωσε ο Truss στο Sky News.
«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συμφωνήσουμε με τους ομολόγους μας στο G-7, γιατί δεν θα μπορέσουμε να το κάνουμε μόνοι μας, πρέπει να συμφωνήσουμε να μειώσουμε αυτό το ποσοστό με την πάροδο του χρόνου, αυτό είναι το σημαντικό», είπε ο Truss.
Δεν ήταν σαφές από τα σχόλιά της εάν στο πλαίσιο της G-7 ήταν ήδη σε εξέλιξη διαβούλευση για το θέμα.

Η εξάρτηση ανά χώρα

Η Γερμανία εξαρτάται από το ρωσικό φυσικό αέριο για περισσότερο από το ήμισυ της ζήτησης της, ακολουθούμενη από την Ιταλία και τη Γαλλία όπου η εξάρτηση είναι περίπου 30%.
H Truss σημείωσε ότι περίπου το 3% των ενεργειακών προμηθειών του Ηνωμένου Βασιλείου αφορούν ρωσικό αέριο, πράγμα που σημαίνει ότι οποιοδήποτε ανώτατο όριο θα είχε περιορισμένο αντίκτυπο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κοινό έδαφος

Ο Truss είπε ότι πρέπει να υπάρχει κοινό έδαφος για το θέμα στους  G-7, το οποίο περιλαμβάνει τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ιαπωνία καθώς και τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
«Θα ήμουν υπέρ της ύπαρξης ανώτατων ορίων για το πόσο πετρέλαιο και φυσικό αέριο εισάγεται από τη Ρωσία, ώστε με την πάροδο του χρόνου να μειώσουμε την εξάρτηση σε ολόκληρη την Ευρώπη, γι' αυτό εργαζόμαστε με τους εταίρους μας στο G-7», σημείωσε.

ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης