Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό έτους ο χρυσός - Άνοδος 0,2%, στα 1.910,40 δολ. η ουγγιά

tags :
Σε υψηλό έτους ο χρυσός - Άνοδος 0,2%, στα 1.910,40 δολ. η ουγγιά
Οι τιμές κατέγραψαν το υψηλότερο κλείσιμο από τις 7 Ιανουαρίου 2021

Άνοδο κατέγραψαν τα futures του χρυσού την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, λόγω του γεωπολιτικού ρίσκου που συνιστά η κρίση στην Ανατολική Ευρώπη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας,
Ως αποτέλεσμα το κίτρινο μέταλλο σκαρφάλωσε σε υψηλά έτους.
Ειδικότερα, ο χρυσός παράδοσης Απριλίου κέρδισε 0,2%, για να διαμορφωθεί στα 1.910,40 δολ. η ουγγιά.
Οι τιμές κατέγραψαν το υψηλότερο κλείσιμο από τις 7 Ιανουαρίου 2021.
Ο χρυσός απολαμβάνει μια άνοδο εν μέσω εντεινόμενων εντάσεων μεταξύ Μόσχας και Δύσης σχετικά με τις αποστολές στρατευμάτων στις περιοχές του Ντονμπάς της Ουκρανίας και των αυξανόμενων φόβων για μια πλήρους κλίμακας εισβολή στο Κίεβο.
"Τα πολύτιμα μέταλλα συνεχίζουν να λάμπουν εν μέσω αυξημένων γεωπολιτικών κινδύνων σχετικά με την Ουκρανία, μιας ταλαιπωρημένης παγκόσμιας χρηματιστηριακής αγοράς και του αυξανόμενου πληθωρισμού", δήλωσε ο Fawad Razaqzada, αναλυτής αγοράς στο ThinkMarkets.
Η κατάσταση Ρωσίας-Ουκρανίας εξακολουθεί να είναι αβέβαιη, καθώς ένα στρατιωτικό λάθος και από τις δύο πλευρές θα μπορούσε να κλιμακώσει σημαντικά τη σύγκρουση, δήλωσε ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής στο Kitco.com.
Εν τω μεταξύ, η Federal Reserve φαίνεται αποφασισμένη να αυξήσει επιθετικά τα επιτόκια, ήδη από τον επόμενο μήνα, για να καταπολεμήσει την έκρηξη του πληθωρισμού.
Τέτοιες κινήσεις νομισματικής πολιτικής συνήθως χρησιμεύουν ως πτωτικός παράγοντας για τα πολύτιμα μέταλλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης