Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την απόφαση της Γερμανίας για Nord Stream 2: Σήμερα (22/2) θα ανακοινώσουμε τα δικά μας μέτρα

Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την απόφαση της Γερμανίας για Nord Stream 2: Σήμερα (22/2) θα ανακοινώσουμε τα δικά μας μέτρα
Η Γερμανία ανακοίνωσε το πάγωμα του αγωγού Nord Stream 2
Σχετικά Άρθρα
Την απόφαση της Γερμανίας για πάγωμα του αγωγού Nord Stream 2 χαιρέτισαν οι ΗΠΑ.

«Ήμασταν σε στενές διαβουλεύσεις με τη Γερμανία τη νύχτα και χαιρετίζουμε την ανακοίνωσή τους. Θα συνεχίσουμε με τα δικά μας μέτρα σήμερα» δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Jen Psaki.
Η πιστοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 δεν μπορεί να προχωρήσει μετά τις πρόσφατες ενέργειες της Ρωσίας, δήλωσε νωρίτερα σήμερα (22/2/2022) ο Γερμανός Καγκελάριος, Olaf Scholz. Μιλώντας με δημοσιογράφους στο Βερολίνο, ο Καγκελάριος είπε ότι η κυβέρνησή του έλαβε αυτή την απόφαση ως απάντηση στις κινήσεις της Μόσχας στην Ουκρανία.
Παράλληλα, ο Scholz δήλωσε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να «επανεξετάσει» την πιστοποίηση του αγωγού που δεν έχει ακόμη τεθεί σε λειτουργία μετά τις τελευταίες εξελίξεις. «Αυτό σίγουρα θα πάρει χρόνο, θα μπορούσα να πω», ανέφερε ο καγκελάριος.
Σημειώνεται ότι αγωγός φυσικού αερίου μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας έχει ολοκληρωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά δεν έχει ακόμα τεθεί σε λειτουργία.
Από την πλευρά του, ο Γερμανικός Ρυθμιστής Ενέργειας επισημαίνει ότι η πιστοποίηση του Nord Stream 2 χρειάζεται θετική αξιολόγηση από το υπουργείο Οικονομίας και ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πιστοποιήσει τον αγωγό. «Είναι η παράνομη η λειτουργία των αγωγών χωρίς πιστοποίηση» υπογραμμίζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης