Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία εκτιμά ότι οι διαπραγματεύσεις με τη Δύση για τις εγγυήσεις ασφαλείας θα συνεχιστούν

Η Ρωσία εκτιμά ότι οι διαπραγματεύσεις με τη Δύση για τις εγγυήσεις ασφαλείας θα συνεχιστούν
«Προσβλέπουμε στο ότι οι συνομιλίες για αυτές (τις εγγυήσεις ασφαλείας) θα συνεχισθούν» είπε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova

Η Ρωσία προσβλέπει στο ότι οι συνομιλίες για τις εγγυήσεις ασφαλείας θα συνεχισθούν.
Την δήλωση αυτή έκανε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.
"Η στρατιωτικό-πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη συνεχίζει να επιδεινώνεται. Οι ρωσικές προτάσεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας, στις οποίες δεν έχουμε λάβει ακόμη σαφή απάντηση από τη συμμαχία, αποσκοπούν στο να αντιμετωπισθεί αυτή η κατάσταση", δήλωσε η Zakharova
"Προσβλέπουμε στο ότι οι συνομιλίες για αυτές (τις εγγυήσεις ασφαλείας) θα συνεχισθούν.
Θα επιμείνουμε να σταματήσει το ΝΑΤΟ την προκλητική πολιτική της διεύρυνσης, να παραιτηθεί από την ανάπτυξη επιθετικών εξοπλισμών που συνιστούν απειλή για εμάς κοντά στα σύνορα μας και να επιστρέψει η διάταξη των δυνάμεων της συμμαχίας στις θέσεις του 1997", δήλωσε η Zakharova εκτιμώντας παράλληλα ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της Βορειοατλαντικής συμμαχίας κοντά στα σύνορα της Ρωσίας μελλοντικά θα συνεχίσουν μόνο να αυξάνονται.
Η Zakharova μιλώντας επίσης στο τηλεοπτικό κανάλι NTV, δήλωσε ότι οι δυτικοί εταίροι προτείνουν τώρα εναλλακτικά στη Ρωσία συνομιλίες σε θέματα, για τα οποία δεν ήθελαν να ακούσουν πριν από ένα χρόνο.
"Κανείς δεν ήθελε να ακούσει.
Μας έλεγαν ότι δεν είναι κατάλληλη η ατμόσφαιρα για να αρχίσει ο διάλογος στα πλαίσια του Συμβουλίου Ρωσίας-ΝΑΤΟ", δήλωσε η Zakharova.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης