Τελευταία Νέα
Διεθνή

H AMD αγόρασε τη Xiling - Συμφωνία ρεκόρ στον κλάδο των ημιαγωγών ύψους 50 δις δολαρίων

tags :
H AMD αγόρασε τη Xiling - Συμφωνία ρεκόρ στον κλάδο των ημιαγωγών ύψους 50 δις δολαρίων
Ενισχύθηκε η μετοχή της AMD μετά την ανακοίνωση της ολοκλήρωσης του deal

O σχεδιαστής ημιαγωγών Advanced Micro Devices (AMD) ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά της Xilinx Inc σε μια συμφωνία ρεκόρ στον κλάδο των ημιαγωγών, αξίας περίπου 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δίνοντάς της ένα επιπλέον πλεονέκτημα στην βασική αγορά κέντρων δεδομένων.
Το κλείσιμο της συμφωνίας έρχεται μετά την απόφαση της Nvidia Corp να εγκαταλείψει τα σχέδιά της να αγοράσει την Arm Ltd της SoftBank, επικαλούμενη ρυθμιστικά εμπόδια.
Η συναλλαγή της AMD προχώρησε με όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις για την εξαγορά, ανέφερε η εταιρεία σύμφωνα με το Reuters.
Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της AMD, Lisa Su, δήλωσε στο Reuters ότι, μεταξύ των τεχνολογιών επεξεργαστών της AMD και του συστήματος της Xilinx για ημιαγωγούς και προγραμματιζόμενους ημιαγωγούς πεδίου, οι δύο επιχειρήσεις είναι συμπληρωματικές. "Σε αυτό εστιάσαμε όταν μιλήσαμε με τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο", είπε η Su. Πρόσθεσε ότι η Arm ήταν ένας σημαντικός συνεργάτης για την AMD, αλλά αρνήθηκε να πει περισσότερα για τα πιθανά επόμενα βήματα της Arm.
Η συμφωνία, που ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2020, είχε αρχικά αξία 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά η άνοδος της αξίας των μετοχών της AMD ανέβασε την τιμή.
Οι μετοχές της AMD αυξήθηκαν περισσότερο από 4% τη Δευτέρα. Άλλοι κατασκευαστές ημιαγωγών ενισχύθηκαν επίσης.
Με την εξαγορά της Xilinx, η Su είπε ότι η AMD θα είναι σε θέση να αυξήσει το εύρος της σε βασικές αγορές όπως τα κέντρα δεδομένων όπου η Xilinx έχει ισχυρό δίκτυο και παρουσία τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και στις αγορές επικοινωνιών 5G, αυτοκινήτου, βιομηχανίας, αεροδιαστημικής και άμυνας. "Όλες αυτές είναι αγορές στις οποίες η AMD είχε πολύ μικρή παρουσία και όλες χρειάζονται επίσης υπολογιστές υψηλής απόδοσης", είπε.
Η AMD είναι εδώ και καιρό ο κύριος αντίπαλος της Intel για τις κεντρικές μονάδες επεξεργαστή (CPU) στην επιχείρηση προσωπικών υπολογιστών.
Οι εταιρείες αναμένουν ότι η συμφωνία θα τους αποδώσει εξοικονόμηση κόστους ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων.

www. bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης