Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Κοινή προσέγγιση στην ισχύ των Ευρωπαϊκών Ψηφιακών Πιστοποιητικών Covid ζητά η GBTA

Κοινή προσέγγιση στην ισχύ των Ευρωπαϊκών Ψηφιακών Πιστοποιητικών Covid ζητά η GBTA
Η προσέγγιση θέτει στο προσκήνιο τη συνεχιζόμενη σύγχυση μεταξύ των ταξιδιωτών λόγω του ότι ορισμένα κράτη μέλη συνεχίζουν να εφαρμόζουν διαφορετικούς κανόνες
Η Παγκόσμια Ένωση Επιχειρηματικών Ταξιδιών (GBTA) και οι ευρωπαϊκοί οργανισμοί εταίροι της ζητούν από κοινού από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη την συντονισμένη προσέγγιση για την περίοδο ισχύος του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού Covid (DCC).
Σε κοινή δήλωση τους επαινούν τη νέα προσέγγιση που υιοθετήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και επιτρέπει στους ταξιδιώτες που διαθέτουν έγκυρο ψηφιακό πιστοποιητικό Covid να ταξιδεύουν ελεύθερα εντός της ΕΕ χωρίς πρόσθετους περιορισμούς, καθώς και τη σύσταση να οριστεί μια κοινή ισχύς 270 ημερών για τα πιστοποιητικά.
Η προσέγγιση θέτει στο προσκήνιο τη συνεχιζόμενη σύγχυση μεταξύ των ταξιδιωτών λόγω του ότι ορισμένα κράτη μέλη συνεχίζουν να εφαρμόζουν διαφορετικούς κανόνες.
«Καθώς το DCC των 270 ημερών τέθηκε σε ισχύ την 1η Φεβρουαρίου, η GBTA και οι Ευρωπαίοι Οργανισμοί Εταίρων της κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη να ενωθούν και να τηρήσουν αυτήν την κοινή περίοδο, για να αποφευχθεί ένα συνονθύλευμα κανόνων, δήλωσε η Suzanne Neufang διευθύνουσα σύμβουλος της GBTA.
Αυτό προκαλεί περαιτέρω σύγχυση και εμποδίζει την ασφαλή επιστροφή στο ταξίδι.
Η διασφάλιση της εναρμόνισης μέτρων όπως η περίοδος ισχύος του DCC στα κράτη μέλη θα είναι ζωτικής σημασίας για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας καθώς και για την οικονομία συνολικά.
Τα διαδοχικά lockdowns που βιώσαμε στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο το 2020 έπληξαν την παγκόσμια βιομηχανία επαγγελματικών ταξιδιών, η οποία υπέστη μείωση 52% στα επαγγελματικά ταξίδια και 662 δις ευρώ χαμένων δαπανών για επαγγελματικά ταξίδια.
Απαιτείται μια συντονισμένη και εναρμονισμένη προσέγγιση στο DCC για να υποστηριχθεί η επιστροφή στα ταξίδια και η ανάκαμψη στα επαγγελματικά ταξίδια».

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης