Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Καταρρέει το ομόλογο του Ελλάκτωρ στο 12% η απόδοση με τιμή 87,9 μονάδες βάσης – Ο όμιλος ξανά σε αδιέξοδο

Καταρρέει το ομόλογο του Ελλάκτωρ στο 12% η απόδοση με τιμή 87,9 μονάδες βάσης – Ο όμιλος ξανά σε αδιέξοδο
Αναφερόμαστε στο ομόλογο του Ελλάκτωρ το οποίο από 8% έχει εκτιναχθεί στο 12% με την τιμή στις 87,9 μονάδες βάσης
Σχετικά Άρθρα

Μπορεί η επιδείνωση στα κρατικά ομόλογα της Ελλάδος να είναι εμφανής με το 10ετές να έχει εκτιναχθεί στο 2,09% αλλά υπάρχει ένα ομόλογο… που καταρρέει… απόρροια του οικονομικού και επιχειρηματικού αδιεξόδου.
Αναφερόμαστε στο ομόλογο του Ελλάκτωρ το οποίο από 8% έχει εκτιναχθεί στο 12% με την τιμή στις 87,9 μονάδες βάσης.
Σημειώνεται ότι το ομόλογο ύψους 670 εκατ λήγει τον Δεκέμβριο του 2024 και φέρει κουπόνι 6,375%.

Όπως έχει αποκαλύψει το bankingnews η διοίκηση του Ελλάκτωρ επιχείρησε να διευθετήσει το ομόλογο των 670 εκατ που έχει πολύ δεσμευτικές ρήτρες αλλά απέτυχε καθώς οι τράπεζες δεν δανείζουν τον Ελλάκτωρ, ούτε υπάρχει διάθεση από τους διεθνείς ομολογιούχους να αναλάβουν τον εταιρικό κίνδυνο του Ελλάκτωρ μια εταιρία που διολισθαίνει στην απαξίωση με ευθύνη της Reggeborgh.
Να σημειωθεί ότι κατά καιρούς οι διοικούντες τον Ελλάκτωρ διαρρέουν ότι η Reggeborgh που κατέχει 40% θα υλοποιήσει δημόσια πρόταση ή αύξηση κεφαλαίου.
Δημόσια πρόταση δεν μπορεί να πραγματοποιήσει λόγω της δεσμευτικής ρήτρα του ομολόγου που αναφέρει ότι όποιος επενδυτής αποκτήσει το 51% των μετοχών του Ελλάκτωρ θα πρέπει να αναλάβει και την αποπληρωμή του 110% του ομολόγου των 670 εκατ ευρώ.

Επίσης για τον ίδιο λόγω δεν μπορεί να υλοποιήσει μεγάλη αύξηση κεφαλαίου καθώς δεσμεύουν τα 670 εκατ ευρώ.
Παράλληλα δεν μπορεί ο Ελλάκτωρ να πουλήσει καμία θυγατρική ειδικά την ΕΛΤΕΧ Άνεμος καθώς συνεισφέρει στην διάρθρωση του ομολογιακού.

Η μεγάλη επιδείνωση του ομολόγου του Ελλάκτωρ όταν π.χ. το tier 2 ομόλογο της Πειραιώς με κουπόνι 9,75% εμφανίζει απόδοση 7% χωρίς να έχει ουσιώδεις μεταβολές αποτελεί ψήφο αποδοκιμασίας στα διαδραματιζόμενα στον Ελλάκτωρ.
Η εταιρία απαξιώνεται, το business plan έχει καταρρεύσει και γενικώς η στρατηγική της Reggeborgh φαίνεται ότι ευνοεί την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εις βάρος του Ελλάκτωρ.
Μετά μάλιστα και το φιάσκο με την Αττική Οδό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι χάθηκε οριστικά η πιθανότητα διεκδίκησης ακόμη και με ξένο σχήμα.
Η Ελπίς έβαλε ταφόπλακα στα σχέδια του Ελλάκτωρ για την Αττική Οδό.
Να τονιστεί ότι στις 20 Απριλίου υποβάλλονται οι μη δεσμευτικές προσφορές για την παραχώρηση της Αττικής Οδού.
ELLAKKTT_1.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης