Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποκάλυψη: Η τακτική παραπλάνησης της Reggeborgh για την άλωση της Ελλάκτωρ - Είχε ποσοστό πάνω από 33% από 9/2020

Αποκάλυψη: Η τακτική παραπλάνησης της Reggeborgh για την άλωση της Ελλάκτωρ - Είχε ποσοστό πάνω από 33% από 9/2020
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναζητεί τους δέκα τελευταίους μήνες τους πραγματικούς δικαιούχους των μετοχών της Astro Bank και της BARCLAYS και καθυστερεί επειδή απαιτούνται χρονοβόρες διαδικασίες.

Η μελέτη της ύπουλης στρατηγικής της Reggeborgh να αλώσει την Ελλάκτωρ, αποκαλύπτει ότι από τον Σεπτέμβριο του 2020 - πολύ νωρίτερα από όσο νομίζαμε - είχε ποσοστό μεγαλύτερο του 33%.

Η έρευνα του bankingnews (BN) που εξετάζει βήμα - βήμα την πρακτική Reggeborgh στην ελληνική κεφαλαιαγορά, αναδεικνύει σειρά παράνομων ενεργειών που σε οποιαδήποτε αγορά του αναπτυγμένου κόσμου θα εντοπίζονταν νωρίτερα.
Φαίνεται ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η υστέρηση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς που μοιάζει ανοχύρωτη μπροστά σε παράνομες ενέργειες σεσημασμένων σε άλλες αγορές κερδοσκόπων.
Ίσως γιαυτό το επιτελείο της Reggeborgh, διάλεξε την εγχώρια αγορά για να ελέγξει τις κατασκευές, αλλά αυτός είναι και ο λόγος της επιφυλακτικότητας με την οποία αντιμετωπίζουν ακόμα την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, σοβαροί θεσμικοί επενδυτές.
Την θεωρούν πεδίο δράσης απατεώνων καθώς δυσκολεύονται να κατανοήσουν πως και γιατί υποτιθέμενοι μακροπρόθεσμοι επενδυτές δεν δηλώνουν με ακρίβεια το ποσοστό μετοχών που κατέχουν σε μια εταιρεία. Και κυρίως δεν κατανοούν γιατί δεν τιμωρούνται παραδειγματικά όσοι εντοπίζονται να παρανομούν.

Η ύπουλη τακτική της Reggeborgh για την άλωση της Ελλάκτωρ, ξεκινάει από τις 3/7/2019, οπότε μια άγνωστη εταιρεία η KENDRA που υποτίθεται δεν σχετίζεται με τον ολλανδό τυχοδιώκτη αρχίζει να αγοράζει μετοχές Ελλάκτωρ και συνεχίζει έως και τις 3/9/2020.
Μετά από δύο εβδομάδες, στις 16/9/2020 η Reggeborgh ανακοινώνει το call του Λ. Μπόμπολα αλλά και το γεγονός ότι η KENDRA είναι δική της εταιρεία. Αποκαλύπτεται πλέον ότι αγόραζε μετοχές Ελλάκτωρ για λογαριασμό της κρυφά και ότι η KENDRA είχε συγκεντρώσει 10 εκατ. μετοχές
Στις 16 /9/2020, η Reggeborgh ελέγχει 5% της Ελλάκτωρ και μέχρι 23/12/2020 αγοράζει επιπλέον 9% συνεπώς στις 23/12/2020 έχει στο όνομα της 14,2% συν το call option του Μπόμπολα (12,5%), άρα σύνολο 26,7%. Σε αυτό το ποσοστό πρέπει να προσμετρηθεί το ποσοστό μετοχών που κρύβεται στην Astro Bank και σε θεματοφυλακή της BARCLAYS (10%).
Άρα, η Reggeborgh στις 23/12/2020 ελέγχει τις ψήφους του 36,7% μετοχών της Ελλάκτωρ.

Η Astro Bank, κι όπως έχει πλέον αποκαλυφθεί ο Ηλίας Λιανός της Αρχιρόδον, ξεκίνησε να αγοράζει μετοχές Ελλάκτωρ στις 6/8/2019.
Το εντυπωσιακό είναι ότι συνέπεσαν όλες οι συστοιχίες των πλανητών και την ίδια μέρα η BARCLAYS αγοράζει από την Amber πακέτο 8.150.000 μετοχών.
Άρα Astro Bank και BARCLAYS μπαίνουν στην Ελλάκτωρ ταυτόχρονα και εκπροσωπούνται στις Γενικές Συνελεύσεις από το ίδιο δικηγορικό γραφείο. Φοβερές συμπτώσεις!
Η Astro Bank, δηλαδή Η. Λιανός, συνέχισε να αγοράζει μέχρι 14/5/2020 και συγκέντρωσε 7.784.681 μετοχές.
Έκτοτε δεν αγόρασε ξανά.
Η Astro Bank και η BARCLAYS σταματούν να αγοράζουν πριν τον Σεπτέμβρη του 2020 όταν έγινε η συμφωνία μεταξύ Ολλανδού και Μπόμπολα και ανακοινώθηκε.
Έτσι εξηγείται γιατί ο Λ. Μπόμπολας συμφώνησε σε ανταλλάγματα όπως η παράδοση της ΗΛΕΚΤΩΡ αφού ήξερε ότι η KENDRA όσο και τα πακέτα Astro Bank – BARCLAYS ήταν μετοχές του Ολλανδού.
Ο Λ. Μπόμπολας έκανε τη συμφωνία με τον Χόλντερμαν τον Σεπτέμβριο του 2020 επειδή γνώριζε αυτό που αγνοούσε η αγορά, ότι ο Ολλανδός είχε ήδη στον έλεγχο του ποσοστό μεγαλύτερο του 33% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

H παραπλάνηση για να είναι αποτελεσματική η Astro Bank και η BARCLAYS δεν συμμετείχαν σε καμία γενική συνέλευση πριν εμφανιστεί επίσημα ο Ολλανδός.
Όταν έγινε αυτό στις 16/9/2020 συμμετείχαν σε όλες τις συνελεύσεις μετόχων ψηφίζοντας υπέρ των θέσεων της Reggeborgh ακόμα κι όταν ο ISS που ακολουθούν συνήθως οι θεσμικοί επενδυτές, είχε αρνητική σύσταση.
Τα θαύματα όμως συνεχίζονταν.
Μια επενδυτική εταιρεία από το Βέλγιο, η ATLAS μέσα σε μια εβδομάδα κατάφερε να βρει τους τελικούς δικαιούχους των μετοχών τόσο της Astro Bank όσο και της BARCLAYS και αγόρασε τα δυο πακέτα πριν την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Ελλάκτωρ.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναζητεί τους δέκα τελευταίους μήνες τους πραγματικούς δικαιούχους των μετοχών της Astro Bank και της BARCLAYS και καθυστερεί επειδή απαιτούνται χρονοβόρες διαδικασίες.
Αντίθετα τα σαΐνια της Atlas τους βρήκαν, συμφώνησαν να αγοράσουν τις μετοχές τους σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Σήμερα βέβαια γνωρίζουμε τις ειδικές σχέσεις της Reggeborgh με την Atlas, οι οποίες μάλιστα είχαν συνεργαστεί και για τον έλεγχο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Επίσης μαθαίνουμε ότι ο Ηλίας Λιανός, είχε πάρει «δάνειο» από τον Χόλντερμαν για να αγοράσει μετοχές Ελλάκτωρ τις οποίες στη συνέχεια «ανακάλυψε» και αγόρασε η Atlas.
Είναι φανερό ότι σήμερα γνωρίζουμε πολλά που αγνοούσαμε πριν λίγες εβδομάδες, αλλά είναι σίγουρο ότι στο επόμενο διάστημα θα μάθουμε πολλά περισσότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης