Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Επιβεβαιώθηκε η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα - Ενισχυμένος ο Μητσοτάκης ενόψει του Ταμείου Ανάκαμψης

Goldman Sachs: Επιβεβαιώθηκε η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα - Ενισχυμένος ο Μητσοτάκης ενόψει του Ταμείου Ανάκαμψης
Δεν απειλήθηκε η συντηρητική κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη
Μείζονες πολιτικές εξελίξεις έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο 29-30 Ιανουαρίου 2022 στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με την Goldman Sachs, το αποτέλεσμα των οποίων είχε τη δυνατότητα να προκαλέσει πολιτική αστάθεια.
Ωστόσο, αυτά που συνέβησαν έδειξαν συνέχιση της πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Πορτογαλία.
Στη Γαλλία, ωστόσο, η Goldman Sachs πιστεύει ότι το αποτέλεσμα των «προκαταρκτικών εκλογών» μεταξύ των αριστερών υποψηφίων για την επιλογή ενός και μόνο διεκδικητή για την προεδρική κούρσα είναι πιθανό να αφήσει κατακερματισμένη την αριστερή πλευρά του πολιτικού φάσματος.

Διατηρεί την ισχύ του ο Μητσοτάκης

Στην Ελλάδα, η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε πρόταση μομφής στην κυβέρνηση για τον χειρισμό της πρόσφατης κακοκαιρίας από την κυβέρνηση.
Μετά από μια έντονη συζήτηση, η συντηρητική κυβέρνηση, η οποία έχει μια άνετη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο των 300 εδρών, κέρδισε με 156 ψήφους, καλύπτοντας το απαιτούμενο όριο των 151 ψήφων.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραμείνει στη θέση του, διατηρώντας, σύμφωνα με την Goldman Sachs, την ικανότητά του να εφαρμόσει το δημοσιονομικό σχέδιο για το 2022 και τις σχετικές ευκαιρίες χρηματοδότησης στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης της ΕΕ.

Τι θα συμβεί στο μέλλον

Στο άμεσο μέλλον, οι επόμενες σημαντικές ημερομηνίες εκλογών θα είναι στη Γαλλία (προεδρικές στις 10 και 24 Απριλίου) και νομοθετικές (12 και 19 Ιουνίου), στην Ουγγαρία (τοπικές και κοινοβουλευτικές εκλογές στις 3 Απριλίου), στη Μάλτα (κοινοβουλευτικές εκλογές Ιουνίου), στη Σουηδία (τοπικές και βουλευτικές εκλογές 12 και 13 Σεπτεμβρίου), στη Λετονία (κοινοβουλευτικές εκλογές 1 Οκτωβρίου) και στη Σλοβενία ​​(προεδρικές εκλογές Οκτωβρίου).
Πέρα από αυτές τις ημερομηνίες για τις εθνικές εκλογές, θα διεξαχθούν αρκετές περιφερειακές και τοπικές εκλογές στην Ολλανδία (Μάρτιος), στη Γερμανία (Μάρτιος, Μάιος και Οκτώβριος), στην Ιταλία (Απρίλιος), στη Σλοβακία (Μάιος) και την Πολωνία (Οκτώβριος).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης