Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα δεδομένα είναι αμείλικτα – Από τους 964 βαριά νοσούντες με covid 19 στο Ισραήλ το 61% είναι εμβολιασμένοι ή 588 άτομα

Τα δεδομένα είναι αμείλικτα – Από τους 964 βαριά νοσούντες με covid 19 στο Ισραήλ το 61% είναι εμβολιασμένοι ή 588 άτομα
Από τους 964 βαριά νοσούντες με covid 19 στο Ισραήλ το 61% είναι εμβολιασμένοι ή 588 άτομα
Σχετικά Άρθρα

Πολλές φορές έχουμε επιχειρηματολογήσει ότι τα εμβόλια παρέχουν προστασία όπως και η φυσική ανοσία από τον κίνδυνο θανάτου αλλά δεν παρέχουν καμία προστασία από την μετάδοση και όπως αποδεικνύεται από την νόσηση.
Με βάση τα στοιχεία από το Ισραήλ αυτή την στιγμή, υπάρχουν 964 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας με 213 ανθρώπους να βρίσκονται διασωληνωμένοι και 18 να έχουν συνδεθεί σε μηχανήματα ECMO.

Από τους 964 βαριά νοσούντες με covid 19 στο Ισραήλ το 61% είναι εμβολιασμένοι ή 588 άτομα
Το 39% ή 376 άτομα είναι ανεμβολίαστοι και παιδιά αν και τα παιδιά που νοσούν είναι όντως πολύ μικρός αριθμός.

Τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα, ωστόσο πρέπει να επισημάνουμε ότι στο 61% συμπεριλαμβάνονται εμβολιασμένοι με μια δόση, δύο δόσεις και τρεις δόσεις.
Οι ανεμβολίαστοι επίσης είναι κατά βάση μεγαλύτερης ηλικίας ή πάσχοντες από 2 ή 3 συνοσηρότητες.

Τα νέα αναθεωρημένα στοιχεία έρχονται να αποδείξουν αυτό που εδώ και καιρό υποστηρίζουμε ένθερμα.
Ότι η μετάλλαξη Omicron έχει προκαλέσει ανατροπή του status quo στα εμβόλια.
Η αλήθεια είναι επίσης ότι είτε από άγνοια, είτε από πρόχειρο ενθουσιασμό, οι υπεύθυνοι χάραξης της υγειονομικής πολιτικής με την έλευση των εμβολίων δήλωναν ότι η ελευθερία έφθασε και ότι η προστασία από μετάδοση και νόσηση είναι καταλυτική.
Η πορεία και η εξέλιξη των πραγματικών γεγονότων απέδειξε ότι με όρους μετάδοσης τα εμβόλια έχουν αποτελεσματικότητα 10% πρόκειται ουσιαστικά για κατάρρευση.
Επίσης 6 μήνες μετά καταρρέει και η αποτελεσματικότητα στην νόσηση, ωστόσο το ποσοστό αποτελεσματικότητας στους θανάτους παραμένει ακόμη επαρκές υψηλό.

Σε πτωτική τροχιά ο δείκτης αναπαραγωγής R

Το ένα τέταρτο (25,69%) όλων των αποτελεσμάτων των tests ήταν θετικά, ενώ 623.010 Ισραηλινοί έχουν ήδη λάβει το τέταρτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.
Ο ρυθμός αναπαραγωγής, ή δείκτης R συνεχίζει την πτωτική του τάση και βρίσκεται στο 1,05, που σημαίνει ότι αναμένονται λιγότερα κρούσματα.
O δείκτης R αντικατοπτρίζει την ικανότητα της νόσου να εξαπλώνεται, θα μπορούσε σύντομα να φθάσει στο 1, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε άτομο που έχει μολυνθεί από τον COVID-19, κατά μέσο όρο, το μεταδίδει μόνο σε ένα άτομο.
Άρα και στο Ισραήλ καταγράφεται τάση αποκλιμάκωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης