Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citi, Goldman, JPMorgan προς επενδυτές: Eυκαιρία η βουτιά στις μετοχές, αγοράστε στα χαμηλά

Citi, Goldman, JPMorgan προς επενδυτές: Eυκαιρία η βουτιά στις μετοχές, αγοράστε στα χαμηλά
Υπερβολική η πτώση των προηγουμένων ημερών, λένε Citi, Goldman, JPMorgan
Σχετικά Άρθρα

Οι επενδυτές ανησυχούν για την αύξηση των επιτοκίων ή και μια απότομη παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση, ωστόσο Citi, JP Morgan και Goldman Sachs διαβλέπουν σημαντικές ευκαιρίες στην πρόσφατη πτώση. 

Goldman Sachs:  Οποιαδήποτε αδυναμία θα πρέπει να θεωρηθεί ως αγοραστική ευκαιρία

Η αγορά βιώνει μια διόρθωση εντός ενός συνεχιζόμενου ανοδικού κύκλου, σύμφωνα με τον Peter Oppenheimer της Goldman Sachs.
«Οποιαδήποτε σημαντική αδυναμία σε επίπεδο δείκτη θα πρέπει να θεωρηθεί αγοραστική ευκαιρία, κατά την άποψή μας.
Το βασικό στοιχείο για τις μετοχές είναι το πόσο θα επηρεάσει την ανάπτυξη οποιαδήποτε ανοδική μετατόπιση στα επιτόκια.
Αυτό θα είναι το κλειδί για να καθοριστεί πού θα σταθεροποιηθούν οι αγορές μετοχών» δήλωσε στο Bloomberg Television.
Συγκεκριμένα, η Goldman σημειώνει ότι ο δείκτης όρεξης κινδύνου (GSRAII) έχει υποχωρήσει, υποδηλώνοντας ότι πλησιάζουμε σε επίπεδα που συνήθως είναι καλό σημείο εισόδου για μακροπρόθεσμους επενδυτές.

Η Goldman προειδοποιεί ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ότι οι υψηλές αποτιμήσεις θα συνεχίσουν να πέφτουν εάν τα πραγματικά επιτόκια αυξηθούν.
Ιστορικά, ένας κύκλος σύσφιξης της Fed που συνοδεύεται από επιταχυνόμενη ανάπτυξη τείνει να σχετίζεται με ισχυρές αποδόσεις και σχετικά χαμηλή μεταβλητότητα.

Ωστόσο, υποστηρίζει η επενδυτική τράπεζας, αυτό κάνει πιο πιθανό το σενάριο να βρισκόμαστε σε έναν κύκλο στον οποίο οι αποδόσεις είναι πολύ χαμηλότερες από ό,τι σε προηγούμενες ανοδικές πορείες στην ιστορία.
Καταλήγουν σημειώνοντας ότι ενώ τα επιτόκια στις ΗΠΑ πρόκειται να αυξηθούν, είναι πιθανό να αυξηθούν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.
Ενώ οι οικονομολόγοι της Goldman προβλέπουν ότι τα επιτόκια θα κορυφωθούν περίπου στο 2,75% στις ΗΠΑ (ακόμα περίπου 100 μονάδες βάσης υψηλότερα από την τιμή της αγοράς), αυτή η αύξηση εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλή διαχρονικά και απίθανο να προκαλέσει ύφεση.
Ελλείψει κινδύνων ύφεσης, οι μετοχές είναι πιθανό να σημειώσουν πρόοδο φέτος.
«Οποιαδήποτε περαιτέρω σημαντική αδυναμία σε επίπεδο δείκτη θα πρέπει να θεωρηθεί ως αγοραστική ευκαιρία, κατά την άποψή μας, αν και με μέτρια ανοδική πορεία κατά τη διάρκεια του έτους συνολικά» καταλήγει η Goldman Sachs. 

JP Morgan: Υπερβολική η πτώση

Στο ίδιο μήκος κύματος και η αμερικανική J P Morgan που υποστηρίζει ότι η πτώση είναι υπερβολική στην Wall και ότι η διόρθωση βρίσκεται στην τελική της φάση.
Ειδικότερα, ο Chief Equity Macro Strategist της JPMorgan, Dubravko Lakos-Bujas, βλέπει επίσης αυτή την εβδομάδα ως μια ισχυρή ευκαιρία αγοράς.
«Εκτιμάμε ότι αυτό το sell off είναι υπερβολικό, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, και βλέπουμε ότι η Fed θα είναι υποστηρικτική, όπως και η άνοδος των επιτοκίων, που θα προσαρμοστεί αναλόγως».
Κατά την J P Morgan οι ανησυχίες της αγοράς σχετικά με τα επιτόκια και τα εταιρικά κέρδη είναι υπερβολικές.
Η πρόσφατη διόρθωση στις μετοχές φαίνεται υπερβολική και ένας συνδυασμός τεχνικών δεικτών που πλησιάζουν την περιοχή υπερπώλησης και το αρνητικό κλίμα που επικράτησε βραχυπρόθεσμα… υποδηλώνουν ότι θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε στα τελικά στάδια αυτής της διόρθωσης.
Παραμένουμε πολύ θετικοί στις προοπτικές κερδών για το 2022, αναμένοντας άλλη μια χρονιά σημαντικής αύξησης, υποστηρίζει η J P Morgan.
Η δυναμική της δραστηριότητας στο τέταρτο τρίμηνο του 2021 έχει ενισχυθεί σε σχέση με το καλοκαίρι, με υψηλότερους παγκόσμιους PMI, ανάκαμψη στην Ασία.
Από την άλλη πλευρά, οι προσδοκίες για την ανάπτυξη των κερδών ανά μετοχή είναι χαμηλότερες από αυτές που δόθηκαν το τρίτο τρίμηνο.
Η πρόβλεψη του ρυθμού αύξησης των κερδών στο 4ο τρίμηνο 2021 είναι 19% σε ετήσια βάση στις ΗΠΑ και 12% στην Ευρωζώνη, μειωμένη έναντι 40% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο.
Ο κλάδος της ενέργειας επέδειξε ιδιαίτερη συμπεριφορά.
Σε κάθε περίπτωση, η βραχυπρόθεσμη υποχώρηση των περιουσιακών στοιχείων κινδύνου, ειδικά οι μετοχές είναι υπερβολική.
Οι αγορές είχαν τον χειρότερο μήνα τους από το 2ο εξάμηνο του 2020 και ένας συνδυασμός τεχνικών δεικτών που πλησιάζουν την περιοχή υπερπώλησης δείχνουν ότι βρισκόμαστε στα τελικά στάδια αυτής της διόρθωσης.
Επιπλέον, ενώ η αγορά αγωνίζεται να αφομοιώσει τα νέα δεδομένα από τα αυξανόμενα επιτόκια, αναμένεται ότι τα εταιρικά κέρδη θα βελτιωθούν εξισορροπώντας τις ανησυχίες για τα επιτόκια. 

Citigroup: Αγοράστε τη «βουτιά»

Ειδικότερα, η λίστα που έχει καταρτίσει η Citigroup για τον έλεγχο της Bear Market (8/18 κόκκινες σημαίες) προτείνει να αγοράσουμε αυτή τη «βουτιά» των μετοχών, ειδικά εκτός των ΗΠΑ.
Η ταχεία υποβάθμιση των μετοχών ανάπτυξης μπορεί να επιβραδυνθεί καθώς σταθεροποιούνται οι πραγματικές αποδόσεις, αλλά πιθανότατα θα συνεχιστεί αργότερα μέσα στο έτος, εξηγεί η τράπεζα.
δφασφασδ.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης